EvenimentNational

BANI ARUNCATI PE FEREASTRA! PE 7 OCTOMBRIE ROMANII VOR FI CHEMATI LA REFERENDUM PENTRU A SCHIMBA NIMIC. VEZI CE SPUNE UN JUDECATOR

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată marţi, 11 septembrie, în plenul Senatului, informează Agerpres. 107 senatori au votat pentru, 13 contra, iar 7 s-au abţinut. Potrivit sursei citate, referendumul va avea loc în data de 7 octombrie. In cele e urmeaza va prezentam strict din punct de vedere juridic, ce spune un judecator.

Ce vom vota? Absolut nimic, juridic vorbind. Dar vom arunca pe fereastra 43 milioane de euro pentru o utopie votata de PSD, ALDE, PNL PMP, UDMR etc.

Cristi Danilet, judecator – sursa facebook.com:

„REFERENDUMUL – Am văzut dezbaterile din Parlament (despre Big Bang, despre păcat, procreere etc). Am văzut reacția unor ONG-uri. Știu ce a spus CCR în decizia nr. 580/2016 cu privire la acest referendum. Eu încă cred că nu s-a înțeles despre ce este vorba. Așadar:
1. Acest referendum nu privește familia: el nu redefinește familia, așa cum titrează presa, ci precizează (nici măcar nu modifică) un cuvânt dintr-un alineat al unui articol din Constituție – este vorba de art. 48 alin. (1) – care se referă la CĂSĂTORIE.
2. Constituția noastră, în actuala formulare, nu acordă dreptul de a se căsători persoanelor de același sex. Sub actuala Constituție – nemodificată, deci – termenul „căsătorie” nu se poate utiliza decât pentru uniunea oficială dintre un bărbat și o femeie.
3. Viața de familie este reglementată la un alt articol din Constituție – art. 26 alin. (1) – care nu este supus modificării. În baza acestuia și a reglementărilor interne și externe, FAMILIA este de mai multe feluri în România și pretutindeni: familia legitimă, concubinajul (indiferent de sexul partenerilor), familia monoparentală, familia adoptatoare, familia extinsă, familia substitutivă, familia separată etc. Așadar, familia nu are la bază doar căsătoria dar, evident, prin căsătorie se naște o familie.
4. Acest referendum, dacă va avea succes, nu va produce niciun efect juridic în România. Efectul este cel mult de natură morală, dar nu cu asta trebuie să se ocupe legile.
5. În concluzie: referendumul privește căsătoria tradițională, fără a elimina vreun drept al gay-ilor de a se căsători (drept care la noi nu există) și fără a se aduce atingere altor tipuri de familii (acel articol constituțional nu se modifică)”.

Te-ar putea interesa si

VIDEO/FOTO: Cinci victime într-un grav accident la Sighetu Marmaţiei. Trei mașini implicate (actualizare)

Redactie

FOTO: 33 de amenzi în valoare de 212.500 lei pentru 9 magazine LIDL din Maramureș. S-a oprit temporar activitatea în zona de brutărie și patiserie

Vasile Dale

EXCLUSIV: COȘMAR ÎN BAIA MARE – Un bărbat și-a bătut copiii. Au intervenit cinci echipaje de poliție dar și ambulanțe. APELUL A FOST FALS (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

1 mesaj

Theodosie Fiul septembrie 13, 2018 at 1:50 pm

Excelenta explicatie! Eu nu am inteles nimic.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.