BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

MACABRU / ACTUALIZARE: Câini otrăviți în interiorul curții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației. Ce spun reprezentanţii IPTF

Imagini înfiorătoare au apărut pe rețeaua de socializare Facebook: mai mulți câini maidanezi, sterilizați și crotaliați, au fost otrăviți în interiorul curții aparținând Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră din Sighetu Marmației.

Imaginile au fost publicate pe Facebook de către Asociația pentru protecția animalelor „Suntem Vocea Lor” din Sighet, care a anunțat într-o postare că a depus în acest sens o plângere la Poliție pentru ca cei vinovați să fie trași la răspundere, scrIe sighet247.



Interesant este că otrăvirea a avut loc în curtea ITPF Sighet, zonă securizată și cu acces reglementat. Un polițist de frontieră aparținând SPF Sighet a declarat pentru Sighet 247, sub protecția anonimatului, că însuși actualul comandat al Inspectoratului, Florin Coman, ar fi dat ordin pentru a otrăvi acei câini. Dacă această ipoteză se adeverește, atunci lucrurile sunt foarte grave iar comandantul și făptașii vor răspunde penal pentru aceste fapte. Reiterăm faptul că această declarație a polițistului de frontieră încă nu s-a confirmat, fiind doar o posibilă variantă de lucru a anchetatorilor.

Reprezentanții Asociației „Suntem Vocea Lor” au publicat următoarea postare pe rețeaua de socializare Facebook: „Am primit o sesizare conform căreia la Poliția de Frontieră se otrăvesc câini. Câinele din imagini este unul sterilizat de noi, de aceea este crotaliat. Al doilea câine cu crotal, fratele celui din poză, a dispărut și el (cel mai probabil fiind mort prin otrăvire – n.r.).

Știți că acest lucru (omorârea câinilor – n.r.) se pedepsește conform legii? Dacă conștiința nu vă pedepsește, atunci mergem pe calea legală. A fost depusă o plângere la Politie în acest sens. Câinii nu sunt gunoaie, sunt suflete!”, se arată în postarea Asociației.

Totodată, membrii asociației au declarat că vor merge până la capăt cu plângerea penală, „pentru că ei (câinii – n.r.) nu pot vorbi, nu se pot apăra, însă noi da”.

Așteptăm un punct de vedere al ITPF Sighet cu privire la faptele sesizate în acest articol, punct de vedere pe care îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

sursa sighet247

Actualizare

“Sunt indignat de cele intamplate in curtea ITPF Sighet referitor la cainii otraviti dar si mai indignat sunt de faptul ca deja s au gasit deja vinovati in acest caz pe „surse” de la un „politist sub acoperire”!
S a gasit deja „vinovatul” in persoana sefului ITPF desi este o ancheta in desfasurare dar ca la noi la romani aruncam cu noroi fara a astepta rezultatul unei anchete doar pe marturia unui „politist sub acoperire” care de fapt nu suntem lamuriti daca e sau nu . Ne delimitam clar de asemenea acte de cruzime dar totodata nu putem fi de acord ca un politist profesionist sa fie „vinovat” ca asa a declarat „sursa”.
Si as mai adauga doar o fraza: cand profesionalismul deranjeaza nemunca se mai intampla sa ai „zvacniri de acoperit” .
Vicepresedinte Sed Lex
Presedinte SNPR Decus Maramures, Tomoiaga Ion

 

Actualizare – Punct de vedere al ITPF Sighet

În referire la aspectele sesizate în mass media, menționăm faptul că au fost demarate verificări de către personalul specializat din cadrul inspectoratului, iar în spațiul perimetral al instituţiei nu au fost găsite animale decedate. Menţionăm că, atunci când în perimetrul inspectoratului au fost identificaţi alți câini, decât câinii de serviciu ai poliției de frontieră, de fiecare dată a fost informat și s-a solicitat sprijinul Serviciului Ecarisaj din cadrul Primăriei Sighetu Marmației, pentru ca patrupedele fără stăpân să fie sterilizate și crotaliate de către personal abilitat. Mai mult precizam că, la nivelul instituţiei au fost dispuse masuri administrative de consolidare a gardului de protecţie, astfel încât in incita instituţiei sa nu intre animale fără stăpân, pentru a proteja câinii de serviciu ai Politiei de Frontiera.

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE ÎN PRISLOP: Un muncitor a căzut de la înălțime într-un gater și a murit

Vasile Dale

A PIERDUT CONTROLUL VOLANULUI: Un șofer a rupt cu maşina o poartăm a distrus un gard şi s-a răsturnat pe plafon (foto, video)

Vasile Dale

FOTO CITITORI: ”Localii” vin, se uită și pleacă – Autoturism abandonat plin de mizerie și șobolani morți – focar de infecție pe strada Melodiei

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult