Eveniment

OPERATIVITATEA POLIŢIŞTILOR MARAMUREŞNI: Doi hoţi din Baia Mare nu au mai reuşit să-şi ducă planul la bun sfârşit, iar alţi doi prinşi după ce au furat două biciclete la Fărcaşa

Trei băimăreni nu au apucat să sustragă bunuri din curtea unui imobil. Au fost prinşi în flagrant de poliţiştii Biroului de Ordine Publică Baia Mare, care desfăşurau activităţi de patrulare pe strada Oborului.


Cei trei tineri au crezut că la adăpostul nopţii nu vor fi deranjaţi în demersul lor de a sustrage bunuri din curtea unui imobil. Au reuşit cu succes să pătrundă prin efracţie în curte, însă nu au mai reuşit să-şi însuşească bunuri. Vigilenţa poliţiştilor le-a încurcat socotelile. Surprinşi de patrula de poliţie, băimărenii au fugit, au urcat într-un autoturism şi, în încercarea de a scăpa, au rulat cu viteză. La intersecţia cu strada Mihai Eminescu ghinionul i-a lovit din nou. Persoana de la volan a pierdut controlul volanului şi a acroşat un autoturism parcat regulamentar. Dacă autoturismul nu i-a ajutat, au hotărât să continue pe jos. Deşi au luat-o la fugă, tot n-au scăpat, întrucât cursa a fost câştigată de poliţişti.
Cei trei au fost identificaţi, băimăreni de 19, 23 şi 36 de ani, iar acum sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

Atunci când poliţiştii sunt sesizaţi cu privire la comiterea unui furt, imediat după ce fapta a fost săvârşită, cresc şansele ca autorii să fie identificaţi cu operativitate şi victimele să-şi recupereze astfel prejudiciul. Un caz soluţionat ieri de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa vine să confirme acest lucru.
În jurul orei 11.00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la furtul a două biciclete. Victimele au precizat că bicicletele au fost lăsate în noaptea de 18 spre 19 noiembrie neasigurate, în faţa unui bloc situat pe strada Independenţei.
La doar câteva ore de la sesizare, operativitatea şi profesionalismul poliţiştilor au dus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei. Verificările efectuate au relevat că este vorba de un bărbat de 38 de ani şi un minor, ambii din Buzeşti. Aceştia nu au reuşit să se bucure de „noile achiziţii”, întrucât biciletele au fost restituite proprietarilor, iar cei doi bănuiţi sunt ocupaţi acum să dea declaraţii în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

 

Te-ar putea interesa si

Șoferul unui autoturism înmatriculat în Maramureș s-a răsturnat cu mașina în Cluj. Pasagerul din dreapta nu purta centură de siguranţă. Cum l-au găsit salvatorii

Vasile Dale

VIDEO: Răsturnare de situaţie la Repedea – Poliţia spune că a fost braconaj, localnicii spun că doar se apără de atacul urşilor

Redactie

ACCIDENT ÎN CICÂRLĂU: Un adolescent de 17 ani a intrat cu scuterul într-o mașină (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.