Important

Poliția rutieră întreabă: Te grăbești? Unde vrei să-ți petreci sărbătorile de iarnă?

Campania de prevenire a accidentelor rutiere, demarată în această toamnă de polițiștii maramureșeni, a ajuns săptămâna aceasta la Vişeu de Sus şi Târgu Lăpuş. Peste 30 de conducători auto au fost opriți în trafic și au primit autocolante cu mesajul campaniei “Te grăbeşti? Uite noul tău bolid!”.

Întrebați ce-i determină pe șoferi să încalce regulile de circulație, conducătorii auto au motivat că alegerea de a apăsa excesiv pedala de acceleraţie e determinată de grabă.

Dar oare care sunt avantajele conducerii cu viteză excesivă? Cu cât viteza este mai mare, cu atât scade timpul până la destinaţie. Ce aspecte ignoră şoferii atunci când rulează cu viteză?

Că nici adrenalina, nici abilităţile privind şofatul şi nici posibilităţile tehnice ale maşinilor pe care le conduc nu pot înlătura pericolele de pe şosea sau consecinţele propriilor acţiuni asupra celorlalţi participanţi la trafic. Şi cu cât viteza este mai mare, cu atât scad şansele de supravieţuire în cazul unui accident rutier. Balanța între avantaje și dezavantaje, în cazul nerespectării regimului legal de viteză, atârnă semnificativ în partea dezavantajelor.

Unii şoferi reuşesc să ajungă la destinaţie cu câteva minute mai repede, unii ajung la spital, fiind nevoiţi să-şi înlocuiască autoturismul cu un nou „bolid”, iar alţii îşi pierd viaţa sau provoacă alte pierderi de vieți omenești.

Nu doar conducătorii auto opriţi în trafic au fost preveniţi, ci şi angajaţii protopopiatelor ortodoxe de la Vişeu de Sus şi Târgu Lăpuş, cu care poliţiştii de prevenire au discutat mai multe aspecte legate de siguranţa cetăţenilor.

Polițiștii rutieri și cei de prevenire vă recomandă să respectați regulile de circulație, să conduceți preventiv și să dați dovadă de respect în trafic și de răbdare și toleranță, mai ales în această perioadă în care circulația va fi cu siguranță afectată de aglomerația specifică lunii decembrie.

VEZI AICI UNDE DUCE VITEZA EXCESIVA

IMPACT DEVASTATOR PE DN19: Doi şoferi din Maramureş au murit pe loc. Maşinile lor s-au făcut praf (FOTO/VIDEO – ACTUALIZARE)

Te-ar putea interesa si

COMUNICAT MAI: Aproape jumătate de milion de permise auto expiră de la finalul anului

Redactie

SIGURANŢĂ ÎN VACANŢĂ: Întâlnire între jandarmii maramureşeni şi copiii aflaţi în tabăra organizată de DJST Maramureş

Vasile Dale

Mulțumiri aduse de managerul Spitalului Județean Baia Mare Asociației Prietenii Spitalului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.