BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

BATAIA DE JOC A AUTORITATILOR: PREMIAT PENTRU PENSIUNEA TRADITIONALA DIN SISESTI A PIERDUT MII DE EURO IN DOUA ZILE DIN CAUZA ELECTRICA SA (GALERIE FOTO)

O familie din Maramureş a readus satul tradiţional în prezent. Oamenii au pus pe picioare o pensiune de toată frumuseţea. Au ridicat – din lemn – mai multe căsuţe, care sunt acum un magnet pentru turişti. Şi, pentru că promovează tradiţia, pensiunea a primit şi un premiu special. Acum pur si simplu sunt disperati. A pierdut mii de euro din cauza lipsei energiei electrice.

A fost nevoit sa investeasca alte 3.000 de euro pentru a salva ce se mai poate salva. Cine plateste? Evident nimeni! Toti ridica din umeri! De la Electrica pana la cei care reprezinta Guvernul in Maramures. Toti dau doar asigurari si prezinta scuze. Evident si la aceasta ora zona este fara energie electrica.

Este vorba despre Ciprian si Melania Maak, proprietarii unei pensiuni superbe din Sisesti. O pensiune premiata la nivel national.

Cei doi au stat un deceniu în Dubai şi Spania. Acolo au învăţat ce înseamnă cu adevărat turismul. S-au reîntors însă în ţară, deşi aveau toate motivele să rămână peste hotare. S-au intors pentru ca au crezut ca vor putea si in Romania sa puna in practica ce au vazut in afara granitilor. S-au intors pentru a investi acasa banii castigati greu peste hotare.

Cu ce s-au ales cand ninsorile au lovit Maramuresul? „Au lovit” este impropriu spus pentru ca nu a fost urgie, nu a fost viscol! A fost pur si simplu o ninsoare absolut normala intr-o zona de munte!

Va lasam pe dumneavoastra sa cititi declaratia maramureseanului, a unei localnice, dar si declaratia celor care administreaza judetul Maramures.

„Cert este ca de duminica noaptea s-a luat curentul si avem foarte mari pagube. Totul la noi este electric. Avem incalzire electrica pe centrala cu lemne dar avem nevoie de asistenta electrica si avem niste pagube foarte mari de ordinul miilor de euro. A trebuit sa facem o investitie si in generatoare si sa incercam sa remediem situatia, nopti nedormite, pentru ca ne ingheata pur si simplu instalatia. Plus ca toata mancarea pe care am adunat-o in congelatoare a trebuit sa o scoatem afara si sa o aruncam pentru ca nu mai este buna. Am investit pana acum 3.000 de euro, fara  pagube. Pentru ca energia nu avea intensitatea buna, sunt pompe stricate, ne-a ars sistem electrice de asistenta a centralelor. Pana acum doar avem promisiuni ca va veni curentul. Pana acum nimic. Suntem disperati” ne-a declarat Cirprian Maak administratorul pensiunii din Sisesti Maramures.

„Zapada a creat foarte multe probleme in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica. Avem in momentul de fata 24 de localitati care sunt afectate doar partial cu energie electrica. Sunt 14 echipe pe teren. Dansii intervin repara insa ninsoarea nu ne slabeste si ne creeaza alte probleme. Ei remediaza, dar cade in alta parte. Ne cerem scuze cetatenilor pentru acest lucru. Cei de la Electrica ne-au promis ca astazi vor realimenta intreg judetul cu energie electrica” a declarat Dan Buca, purtator de cuvant al Prefecturii Maramures.

Satenii sunt disperati

„De doua zile nu avem curent. Acum nu ne mai iau porci din cotet cu pesta porcina. Acum ni i-au din frigider pentru ca s-a stricat carnea. Pur si simplu bataie de joc ce fac cu noi. In alti ani am avut aici zapada de un metru si nu au fost probleme. Acum sunt 20-30 de centimetri si totul este paralizat. Sa nu putem sa ne pregatim de sarbatori cum trebuie. Mi s-a stricat un porc de 150 de kilograme. Nimic nu merge. Inghet in casa. Om fi noi tarani, dar nici chiar asa” a spus o localnica.

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE: PATROANA UNEI PASTRAVARII A ACCIDENTAT MORTAL UN PIETON PE DN18 (GALERIE FOTO SOCANT)

Vasile Dale

FOTO: Incendiu la un bloc de pe bd. Traian din Baia Mare. Mai multe persoane intoxicate cu fum (actualizare)

Redactie

APEL UMANITAR: Este nevoie de sânge 01 pentru un băimărean de 16 ani

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.