BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

URMARE CAZ POIENILE DE SUB MUNTE: ERA FETITA SI AVEA O ZI! PRIMARIA A INMORMANTAT-O (FOTO)

Urmări incredibile în cazul bebelușului găsit decedat în Poienile de sub Munte. În 19 decembrie, apele înghețate ale râului Ruscova au scos la iveală cadavrul unui bebeluș. Bebelușul de sex feminin a fost găsit fără a ninge peste el. Acest lucru a indicat anchetatorilor faptul că s-a născut undeva între 17 și 18 decembrie.

În 19 decembrie, apele înghețate ale râului Ruscova au scos la iveală cadavrul unui bebeluș. Bebelușul de sex feminin a fost găsit fără a ninge peste el. Acest lucru a indicat anchetatorilor faptul că s-a născut undeva între 17 și 18 decembrie.

# Urmărire penală… in rem

“Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus a fost înregistrat, la data de 19 decembrie 2018, un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută și pedepsită de art.192 Cod penal. Urmărirea penală, la acest moment, se desfășoară in rem (n.red. – nu avem un autor sau un suspect). În fapt, s-a stabilit că, la data de 19 decembrie 2018, în jurul orei 11.30, în albia râului Ruscova, pe raza comunei Poienile de sub Munte, a fost găsit cadavrul unui nou-născut de sex feminin, cu identitate necunoscută. În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei și audierea unor persoane, pentru a se stabili, în concret, starea de fapt. Urmărirea penală se efectuează de către Poliția Orașului Vișeu de Sus, Compartimentul Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus”, a precizat, pentru „Glasul Maramureșului”, Mărioara Lăcrămioara Vlad, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Conform surselor noastre, cinci persoane au fost conduse la audieri în urma descoperirii cadavrului.

# S-a născut… vie sau moartă?

“Glasul Maramureșului” a contactat surse medicale. Acestea au explicat care este procedura, cu toate că întreaga decizie “zboară” către Medicina Legală. “Dacă un copil s-a născut viu, vorbim despre pruncucidere. Practic, crimă, omor, cum vreți să îi spuneți. Nu același lucru se întâmplă dacă acest copil se naște mort. Nu știu dacă vă vine să credeți, însă este un vid legislativ de care profită multe persoane. Dacă acest copil se naște mort, așadar este numai un făt, mama scapă de răspunderea penală”, a explicat un medic de specialitate din Maramureș.

# Autoritățile i-au cumpărat hăinuțe…

Primarul comunei Poienile de sub Munte, ștefan Oncea, a explicat, pentru „Glasul Maramureșului”, că nu a putut înhuma micuța din pricina unor probleme de birocrație. “Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Acolo s-a făcut necropsia. Până vineri după amiază nu primisem niciun certificat constatator. Atât știm, că un nou-născut de sex feminin a fost găsit decedat în râul Ruscova. Asta înseamnă că era vie fetița când a fost abandonată. Avea circa o zi, din câte am înțeles. Am cumpărat hăinuțe și tot ce trebuie pentru a face înmormântarea așa cum se cuvine”, a explicat Oncea.

După aproximativ un sfert de oră de la conversația noastră, primarul a primit certificatul constatator. Fetița a fost înhumată creștinește, în cursul zilei de vineri, 21 decembrie. Altfel ar fi așteptat să treacă primul episod al sărbătorilor de iarnă, Crăciunul, pe masa unității medicale din Poienile de sub Munte!…

Cătă ȚINEGHE, AxaNews.ro

CITESTE SI:

FARA SUFLET IN PRAG DE CRACIUN: Nou nascut aruncat viu in apele inghetate ale unui parau din Poienile de Sub Munte (FOTO EXCLUSIV – ACTUALIZARE)

CITESTE SI:

ULTIMA ORA / ACTUALIZARE: POLITISTII AU RIDICAT IN ACEASTA SEARA O FEMEIE DIN POIENILE DE SUB MUNTE (INFORMATII EXCLUSIVE)

Te-ar putea interesa si

HAOS ÎN MARAMUREȘ: 15 comune, un municipiu și două orașe au trecut de pragul de 3 la o mie de locuitori infectați. Carantină pe HÂRTIE la Groși și Satu Nou de Jos (VIDEO)

Vasile Dale

FOTO: Mașină ruptă în două după ce s-a izbit de un stâlp la Marna Nouă

Redactie

VIDEO: DUPĂ DOUĂ SĂPTĂMÂNI – Bărbat găsit decedat într-un apartament de pe bd. Bucureşti din Baia Mare (ACTUALIZARE)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.