Eveniment

MARAMUREŞENI, MAI MULTĂ VIGILENŢĂ! Furt de bani dintr-o locuinţă neîncuiată la Seini, furt de borsetă lăsată la vedere într-o maşină, tâlhărie în Baia Mare

Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţiştii din Seini au dus la soluţionarea unui furt din locuinţă, comis la începutul acestei săptămâni. În fapt, luni, 18 februarie, un bărbat a sesizat poliţia că persoane necunoscute au profitat de faptul că a lăsat uşa de acces în locuinţă neasigurată, au pătruns într-o cameră şi au sustras 500 de lei ce erau pe o masă.

Investigaţiile poliţiştilor au dus la identificarea a trei tinere din acelaşi oraş, bănuite de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsuri legale.

Bunuri lăsate la vedere în autoturism, magnet pentru hoţi

Ieri, 19 februarie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt din auto. Primele verificări efectuate de poliţişti au relevat că hoţii au fost tentaţi de o borsetă lăsată la vedere într-un autoturism parcat pe bulevardul Unirii din Baia Mare şi au sustras-o, după ce au spart geamul portierei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi se continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

SĂ-I DESCURAJĂM PE INFRACTORI! CELE MAI MULTE FURTURI DIN AUTOTURISME POT FI UŞOR EVITATE! Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă reamintesc că hoţii sunt tentaţi în special de genţi şi poşete lăsate în autoturisme. Aşadar:
• Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, nici chiar pentru câteva minute, bani, GPS-uri, detectoare radar, staţii emisie-recepţie, aparatură electronică, genţi, borsete, poşete sau telefoanele mobile!
• Asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute!
• Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare!

Operativitate: identificaţi şi reţinuţi de poliţişti imediat după comiterea unei tâlhării

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Baia Mare şi-au dovedit încă o dată profesionalismul: au intervenit cu promptitudine la o tâlhărie comisă pe raza municipiului, reuşind identificarea şi prinderea persoanelor bănuite de comiterea faptei la scurt timp de la sesizare. Doi băimăreni au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Ieri după-amiază, în jurul orei 16.40, poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112 că în Parcul Dacia din municipiul Baia Mare s-a comis o tâlhărie. Poliţiştii au intervenit de urgenţă la faţa locului şi au identificat un băimărean care fusese deposedat prin violenţă de suma de 20 de lei. Primele verificări au relevat că acesta a fost abordat de doi tineri necunoscuţi, în timp ce se afla pe o alee din parc. După ce au luat banii, cei doi tineri au fugit spre Piaţa Revoluţiei.

În mai puţin de o jumătate de oră, poliţiştii de ordine publică au depistat doi băimăreni de 19 şi 20 de ani, bănuiţi de comiterea faptei. Aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei, iar în urma documentării faptei şi extinderii cercetărilor, poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că au comis alte două fapte similare, tot pe raza municipiului.

În baza probatoriului administrat, bănuiţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată şi continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

 

Te-ar putea interesa si

Foto / Video: Scandal monstru la Sighetu Marmației în urma unei altercații (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO ȘOCANT: Câine împușcat în cap la Coaș. Poliția în alertă. Vânătorul a fost identificat. El împușcase doi câini (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Autoturism înfipt într-o căruţă cu lemne la Lucăceşti. Căruţaşul beat criţă (ACTUALIZARE)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.