Important

ŞOMCUTA MARE ŞI FĂRCAŞA: Ore de siguranță la Liceul Teoretic “Ioan Buteanu” şi la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”

Creșterea numărului cazurilor de violență în mediul școlar impune realizarea mai multor activități preventive în unitățile de învățământ. În vederea conștientizării elevilor cu privire la implicațiile psihologice pe care violența o are asupra victimei, dar și asupra agresorului precum și cu privire la răspunderea penală pe care o au minorii în cazul săvârșirii infracțiunilor de violență, polițiștii de prevenire desfășoară periodic sesiuni de informare în școlile din județ.

În această săptămână, peste 400 de elevi de la Liceul Teoretic “Ioan Buteanu” Șomcuta Mare și Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa au beneficiat de informațiile furnizate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei din localitate.

În cadrul celor 10 sesiuni de prevenire, realizate pe toate nivelurile de învățământ: primar, gimnazial și liceal, polițiști au avut ca obiectiv creșterea siguranței elevilor, temele abordate având dezideratul de a-i convinge pe elevi că atitudinea face diferența dintre libertate și delincvență, iar soluțiile la îndemână pentru prevenirea violenței sunt buna comunicare și toleranța.



Informațiile teoretice au fost susținute de desene animate și povești cu tâlc, în cazul celor mai mici, de jocuri și filme educative, în cazul celor mai mari. Siguranța online și prevenirea bullyingului au fost alte două teme de foarte mare interes în rândul elevilor și a cadrelor didactice, iar diseminarea acestora va continua în școli pe tot parcursul anului școlar.

Te-ar putea interesa si

CEREM PUBLIC DEMISIA ŞEFULUI IPJ MARAMUREŞ / FRAIERII PLĂTESC, ȘMECHERII PRIMESC AVERTISMENT: ZERO LEI AMENDĂ, pentru patronul unui local din Centrul Vechi

Redactie

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș: ”Ne ținem de cuvânt și aducem normalitate în viața persoanelor cu dizabilități și a asistenților lor printr-un proiect de lege votat în Senat, în unanimitate”

Vasile Dale

Live-ul lui Armin van Buuren de la Untold, pe locul 1 în top Billboard

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult