BREAKING NEWSImportantRecomandate

Maramureșenii nu au uitat de tradiții. S-au iubit moroșenește de Dragobete! (galerie foto/video)

Dragostea față de Maramureș, tradiții și port popular au fost puntea de legătură pentru aproximativ 600 de îndrăgostiți. Îmbrăcați în port tradițional, cu inima deschisă și sufletul plin de sentimente de iubire, aceștia au luat parte la prima ediție a evenimentului „Iubește moroșenește”. „Iubește moroșenește” a fost creat de Alex și Luminița Mureșan, în respect și în iubire față de tot ceea ce oferă Maramureșul prin oamenii și tradițiile sale.

Din dragoste față de tradiții, Luminița a îmbrăcat la eveniment un costum vechi de 37 de ani. Gestul ei oferă astfel continuitate tradițiilor, și dă viață în continuare uneia dintre cele mai importante forme de cultură ale unui popor, portul tradițional.

Luminița Mureșan, organizator eveniment „Iubește moroșenește”: „Iubește moroșenește” este un eveniment creat din dragoste față de tradiție, cu foarte multă bucurie pentru joc și voie bună. Este un eveniment din suflet de la noi pentru voi, este oarecum de la comunitate pentru comunitate. Am vrut să demonstrăm că niște oameni simpli, cu foarte multă dragoste față de semeni, alături de câțiva parteneri deosebiți, pot să facă lucruri frumoase. Nu ne vom opri aici și ne dorim din suflet să continuăm șirul evenimentelor, atât la noi cât și la alții.”

Alex Mureșan, organizator eveniment „Iubește moroșenește”: „Iubește moroșenește” este un eveniment la care am adunat oameni din toate zonele, cel puțin din Nordul țării, Cluj, Satu Mare, Sălaj și Bistrița Năsăud. Sunt oameni simpli, iubitori de tradiție și de port popular, iar faptul că toți au fost îmbrăcați în costume populare ne-a bucurat sufletul și mai mult, când i-am văzut cât de frumoși sunt și cât de bine se simt când păstrează tradiția autohtonă.”

Printre participanți la eveniment s-a numărat și preotul paroh Vasile Fodoruț. Alături de soția acestuia, la „Iubește moroșenește”, cei doi au sărbătorit 25 de ani de căsnicie.

Vasile Fodoruț: „A fost o zi foarte specială. Vreau să le mulțumesc organizatorilor și unui grup de prieteni foarte apropiați pentru că la acest eveniment împreună cu soția pe care Dumnezeu mi-a dat-o am sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Chiar în urmă cu 25 de ani ne găseam într-un moment ca acesta și nu se putea mai minunat să simțim moroșenește, să ne distrăm într-o atmosferă extraordinară. Cred că în acești 25 de ani m-oi fi gândit eu și m-oi fi rugat lui Dumnezeu să rânduiască un eveniment pe care eu nu puteam să îl pregătesc într-o manieră atât de frumoasă alături de oameni de suflet, port, muzică, și mai ales suflet românesc și maramureșean.”

Mi se pare minunat ceea ce s-a întâmplat la „Iubește moroșenește”. A fost un eveniment care a reunit tradițiile din toate Țările Maramureșului și mi se pare minunat. Sunt atâția oameni care încă mai iubesc și păstrează tradițiile maramureșene”, a mai adăugat o participantă la eveniment.

Atmosfera la „Iubește moroșenește” a fost întreținută de formațiile de muzică populară, printre aceștia numărându-se și solistul Petrică Mureșan. Și de la un astfel de eveniment de tradiție, nu au putut lipsi nici meșterii populari pe care Maramureșul îi are, meșteri iscusiți prin mâna cărora reînvie de fiecare dată o parte a istoriei județului nostru, tradiția și datina străbună.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINI VIDEO PRELUATE DE OBSERVATOR ANTENA 1.

Te-ar putea interesa si

COPALNIC MĂNĂŞTUR: Căprioară sfâșiată de o haită de câini vagabonzi (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV / MEDIC ACUZAT DE MALPRAXIS: O familie acuză medicii unei clinici private: ”Au omorât primul nostru copil!”

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO/VIDEO: ACUZAȚII GRAVE / ACTUALIZARE – Un șofer susține că un polițist l-a amendat fără nicio probă și i-a umilit tatăl invalid. Punctul de vedere al IPJ Maramureş

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.