BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIVITATE – CITITORII NOȘTRI: Cinci spargeri cu prejudicii de peste 10.000 de euro comise în Baia Mare. Autorii neidentificați

Pornind de la niște informații furnizate de un cititor al site-ului nostru am solicitat IPJ Maramureș informații oficiale referitoare la cele sesizate. Cititorul nostru ne-a solicitat în mod expres sa nu îi divulgăm identitatea sub nicio forma, cerință ce o vom respecta. 

Context

În 15 februarie 2019, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș prin biroul de presă anunță faptul că doi suspecți au fost prinși în flagrant într-o locuință de pe strada Păltinișului din Baia Mare.

”Ieri dimineaţă, pe strada Păltinişului din Baia Mare, doi bărbaţi au pătruns prin efracţie într-o locuinţă de unde au sustras suma de 400 de lei. Ce n-au ştiut cei doi era că poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale  îi aveau în atenţie şi erau pe urmele lor. Astfel că ceea ce credeau a fi o lovitură reuşită s-a transformat într-un eşec cu destinaţia în arest. Reuşita a fost a poliţiştilor care au i-au prins în flagrant în timp ce încercau să fugă cu banii sustraşi. Faţă de cei doi bărbaţi în vârstă de 33 şi 38 de ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore şi formulată propunere de arestare preventivă. Aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a emis pe numele acestora mandatele de arestare preventivă pentru 30 zile. Banii au fost recuperaţi şi restituiţi părţii vătămate.”

Ce ne-a scris un cititor?

”Bună , o intrebare … De ce nu se specifică pentru cei doi hoti prinsi ieri pe paltinis ca acționau cu chei potrivite? Si numele lor sa ii stie toata lumea cine sunt!? Gigo Cosmin Ciprian si Fodor Cristian Sebastian. Au actionat in acest mod din 2015 si au prejudicii de sute de mii de lei … dar politia doarme! Nu au probe. Eu doresc sa ramân anonim. Și apropo, sunt și alte cazuri asemănătoare în Baia Mare, cu prejudicii uriașe. Nerezolvate. Pe strada Olteniei sau în zona Meda, o spargere cu un prejudiciu de peste 30.000 de euro. Nu le dau publicității pentru că le este rușine că nu își fac treaba. Cereți-le explicații, dacă vor vorbi despre aceste cazuri o să fi surprins de amploarea acestor fapte” a scris cititorul nostru.

Cine sunt autorii spargerii de pe Păltinișului?

Am accesat portalul instanțelor maramureșene și rapid am reușit să dăm de urma celor doi suspecți, care au fost prinși în flagrant în timp ce furau 400 de lei dintr-un imobil situat pe strada Păltinișului din Baia Mare.

„Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 765/P/2019, din data de 14.02.2019 şi în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la 14 februarie 2019 până la 15 martie 2019, inclusiv, a inculpaţilor: 1. F.C.S., recidivist, sub acuzaţia de comitere a infracţiunii de – furt calificat, prevăzută de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. d şi alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, 2. G.C.C., recidivist, sub acuzaţia de comitere a infracţiunii de – furt calificat, prevăzută de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. d şi alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, Respinge solicitarea inculpaţilor, în sensul de a se dispune împotriva acestora măsura preventivă a arestului la domiciliu sau măsura preventivă a controlului judiciar. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia inclusiv onorariile pentru apărătorii din oficiu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpaţii şi Ministerul Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14.02.2019.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  673/2019  14.02.2019”.

Câteva zile mai târziu, Tribunalul Maramureș respinge contestația celor doi. ”Solutia pe scurt: ÎP 6/CDL din 19.02.2019 – Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii FODOR CRISTIAN SEBASTIAN şi GIGO COSMIN CIPRIAN împotriva încheierii penale nr. 673 din 14.02.2019 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare în dosarul nr. 1718/182/2019. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă contestatorii-inculpaţi la plata sumei de câte 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă.

De menționat este și faptul că astăzi la Judecătoria Baia Mare s-a analizat cererea inculpatului Gigo Cosmin Ciprian de a se înlocui măsura arestării preventive.

Ce spune IPJ Maramureș la cererea noastră pe Legea 544/2001!

”Urmare a solicitării dumneavoastră adresată Inspectoratului de Poliție a Județului Maramureș, înregistrată cu nr. 544/54 din 19 februarie 2019, formulată în baza Legii 544/2001 privind liberul aces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:

Referitor la furtul comis în data de 14 februarie 2019, dintr-o locuință situată pe strada Păltinișului din municipiul Baia Mare, vă comunicăm faptul că urmărirea penală se desfășoară sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, cu scopul stabilirii întregii activități infracționale a celor doi inculpați, care în prezent sunt arestați preventiv. În conformitate cu prevederile art. 12 alin 1 lit. e din legea 544/2001, se exceptează de la accesul liber al cetățenilor, prevăzut la art. 1 și, respectiv, la art. 11^1, informațiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidențiale ori se pun în pericol viața, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfășurare. În situația în care dețineți date cu privire la implicarea celor doi inculpați, ori a altor persoane, în comiterea altor infracțiuni de furt din locuințe ori orice alte infracțiuni, vă rugăm să ne puneți la dispoziție aceste date.

Referitor la furturile din locuințe cu prejudicii mari (peste 10.000 euro), aflate în evidenta Poliției municipiului Baia Mare, vă comunicăm că în perioada 2017-2018 pe raza municipiului a fost inregistrate cinci astfel de fapte.

Totodată vă precizăm că polițiștii desfășoară permanent atât activități de prevenire și combatere a furturilor din locuințe, cât și de cercetare penală în scopul identificării autorilor acestui gen de fapte și probării vinovăției acestora.

Cu stimă, împuternicit șef al Inspectoratului comisar șef de poliție Grozavu Liviu-Constantin”.

sursa foto 1 și 2 – facebook.com

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO – Tragedie în Leordina: Un localnic a murit ars de viu după ce casa i-a luat foc în noaptea de Crăciun

Vasile Dale

SUBPREFECTUL MARAMUREŞULUI, POZITIV COVID-19: “Am respectat toate măsurile”… Şi totuşi s-a infectat

Redactie

CJ MARAMUREŞ: Rezumatul participării la Târgul de Turism al României 2023 – o invitație de nerefuzat în fascinantul Maramureș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.