Eveniment

RISCĂ SĂ ÎŞI PIARDĂ LIBERTATEA: 59 de persoane depistate de poliţişti în timp ce conduceau fără permis sau în stare de ebrietate

Ai rămas fără permisul de conducere ca urmare a încălcării unor norme privind circulaţia pe drumurile publice? Nu mai ai dreptul de a conduce! Încălcarea acestei măsuri constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. O pedeapsă similară riscă şi un bărbat de 51 de ani, domiciliat în Săcălăşeni.

Acesta a fost depistat ieri de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Republicii din Baia Mare. Verificările efectuate au relevat că bărbatul nu avea dreptul de a conduce după ce în cursul lunii martie a anului trecut i-a fost reţinut permisul de conducere ca urmare a comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Precizăm că în cadrul acţiunilor desfăşurate pe drumurile publice, în cursul lunii ianuarie, poliţiştii au depistat 21 de persoane care conduceau autoturisme fără a deţine permise de conducere. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie propuse măsuri legale.

Întrucât alcoolul la volan generează o stare de pericol, poliţiştii iau măsuri ferme de fiecare dătă când constată o astfel de infracţiune. Un bărbat de 52 de ani, din Târgu Lăpuş, este cercetat de poliţişti după ce a fost depisat ieri în timp ce conducea în stare de ebrietate pe D.N.18B. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cursul lunii ianurie a.c., poliţiştii au depistat 38 de persoane care conduceau autovehicule pe drumurile publice din judeţ, cu o concentraţie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toţi cei depistaţi riscă să îşi piardă libertatea pentru o perioadă cuprinsă între unu şi cinci ani.

Te-ar putea interesa si

FARSĂ: De ziua lui, un tânăr din Baia Mare s-a trezit cu mașina acoperită cu 700 de metri de folie și înscrisuri “FBI”

Redactie

DISPARIȚIE – Abel Bobi (19 anI) este căutat de familie. A fost găsit (actualizare)

Vasile Dale

TIR încărcat cu aproximativ 10 de tone de deșeuri, oprit la PTF Petea. Articolele second-hand urmau să ajungă în Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.