BREAKING NEWSRecomandate

IARNĂ ÎN MARAMUREŞ: DJ 184 acoperit de un strat de zăpadă. Ninge în Pasul Gutâi. Vizibilitate redusă în Pasul Prislop (FOTO/VIDEO)

Deşi oficial e primăvară, iarna a revenit azi noapte în judeţ. La Cavnic, DJ 184 este acoperit cu un strat consistent de zăpadă. Atenţie şoferi, utilajele nu au ieşit la deszăpezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vremea a fost caldă pentru această perioadă a anului. Cerul a fost variabil, temporar noros la începutul intervalului, dar și în partea a două a nopții. Local au căzut ploi slabe, iar la munte au predominat ninsorile. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 5.2 l/mp, la Cavnic. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări temporare în cursul zilei de până la 58 km/h, în Baia Mare, iar în zona montană înalta de până la 65 km/h, la Vf. Iezer, unde a spulberat zăpadă. Temperatura maximă a fost cuprinsă între -2 grade la Ocna Șugatag și 0 grade în Baia Mare. În zona montană înalta s-a semnalat ceață.

Grosimea stratului de zăpadă, prezent în zona montană, măsură până la 75 cm la Cavnic.

 La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între 1 grad la Târgu Lăpuș și 5 grade în Baia Mare.

  Precipitații sub formă de ninsoare au căzut în zonele de deal și de munte (strat de zăpadă în afară părții carosabile până la 30 cm). Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed în zonele de deal.

Pe DN18, în Pasul Gutâi sunt tronsoane acoperite de gheață, datorită temperaturilor scăzute. Spre vârf, izolat, este semnalată ceață. Se intervine cu patru utilaje care împrăștie sare. Ninge abundent acum în Pasul Prislop, vizibilitatea este redusă de ninsoarea viscolită, sub 100 de metri, între km 165 și km 180. Se intervine pe acest sector de drum  cu trei utilaje cu lama și material antiderapant. Ninge pe DN18 și în Pasul Gutâi, iar precipitații sub formă de lapoviță cad pe DN 18 la Petrova și Vișeu de Sus, respectiv DN17C. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe sectoarele de drumuri naționale. Strat de zăpadă frământată se găsește pe anumite sectoare de drum în Pasul Gutâi și Pasul Prislop, cu grosimea cuprinsă până la 1 cm. Nu sunt semnalate blocaje în trafic.

Până la această ora s-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 14 utilaje și s-au împrăștiat 24,5 tone sare.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă au fost în creștere. Nu au fost înregistrate probleme. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.  Stratul de zăpadă măsoară 84 cm la Cavnic, 71 cm în Pasul Gutâi, 50 cm la Baiut, 41 cm la Firiza, 39 cm la Vf. Iezer, 19 cm în Poiana Borșa, 4 cm la Târgu Lăpuș.

Valori ale temperaturii aerului la această ora: 0 grade la Târgu Lăpuș, Cavnic și Borșa, 1 grad la Sighetu Marmației, 2 grade la Ocna Șugatag și Baia Mare.

Condițiile meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită) au condus la defecțiuni în sistemul de alimentare cu energie electrică în localitățile Moisei și Sacel. Echipe de intervenție de la Electrică acționează în teren pentru remedierea problemelor

Vremea va fi mai astăzi caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros în prima parte a zilei când, pe arii restrânse, vor mai cădea precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, iar la munte va ninge. Vântul va suflă slab la moderat cu unele intensificări, îndeosebi în zona montană înalta.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 10 grade, iar cele minime între -3 și 0 grade. Izolat, noaptea și dimineață, vor fi condiții de ceață.

Mâine, 7 martie a.c., prognoza meteorological prevbede că vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil. Vântul va suflă slab la moderat cu intensificări locale, îndeosebi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 6 grade. Izolat, dimineață, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

Te-ar putea interesa si

DESCOPERIRE MACABRĂ: Cadavru găsit de un pescar în apele barajului Firiza. Martorii vorbesc ca ar fi decapitat (PREMIERĂ – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

CUPȘENI: Mobilier nou pentru toate școlile din comună. Banii europeni din PNRR

Vasile Dale

BORȘA – un exemplu de bună administrație publică locală dat de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.