BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

PRINŞI ÎN PTF SIGHET: Olandezii traficanţi de heroină au fost arestaţi preventiv pe 29 de zile

În urma probatoriului administrat de către procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș, cei olandezii care au încercat să introducă în România heroină ascunsă în maşină au fost prezentați, în cursul zilei de ieri, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a admis cererea procurorului iar cele două persoane au fost arestate preventiv pe 29 de zile.

În cauză, cercetările sunt continuate de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, S.C.C.O. – Maramureș și D.G.A. C.O.3 Cluj Napoca.

Precizăm că în data de 04.03.2019, ora 09.30, la P.T.F. Sighetu Marmației s-au prezentat pentru a intra în tară, călătorind cu un autoturism marca Renault Sport GT, înmatriculat în Germania, doi cetățeni olandezi, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 29, respectiv 44 de ani.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport și al bagajelor.

În podeaua autoturismului a fost descoperit un spaţiu special amenajat, în care erau ascunse 167 de pachete, ce conțineau o substanță de culoare maronie-gălbuie, presupusă a fi din categoria drogurilor de mare risc.

Întreaga cantitate de substanță, în greutate totală de 84,3 kg, a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră şi trimisă spre analiză la laboratorul de specialitate, iar în urma expertizei s-a stabilit faptul că substanța este heroină.

*****

„În data de 4 martie 2019, în jurul orei 10:00, la intrarea în România, din Ucraina, în baza unei informații furnizate de către polițiștii de frontieră, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Sighet au procedat la efectuarea unui control vamal amănunțit asupra autoturismului Renault Twingo, înmatriculat în Germania, cu care călătoreau doi cetățeni olandezi. În urma controlului vamal s-au descoperit 167 de pachete în greutate totală de 84,3 kg, suspectate a conține droguri. Acestea au fost ascunse într-un locaș confecționat artizanal, prin dublarea podelei autoturismului, în zona scaunelor din față. Descoperirea bunurilor presupuse a fi droguri s-a efectuat cu ajutorul endoscopului, aparat de control aflat în dotarea biroului vamal Sighet. Existând indiciile săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 271 din Codul vamal al României, respectiv de art. 3 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare, cazul a fost predat organelor poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul Direcţiei Generale a Vămilor.

Te-ar putea interesa si

Au fost predați din Maramureș pe bază de proces-verbal. 3 persoane reținute de DIICOT în scandalul Azilelor Groazei. Majoritatea beneficiarilor erau de la DGASPC Maramureș și Covasna (foto)

Redactie

TRAFIC DE DROGURI LA SIGHETU MARMAŢIEI: Prinşi în flagrant în timp ce vindeau cannabis şi o substanţă – pulbere de culoare albă

Vasile Dale

EXCLUSIV LIVE VIDEO / ACTUALIZARE – Bătaie între un taximetrist și o clientă în Piața Revoluției din Baia Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.