BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIVITATE: ȘOC ÎN POLITICUL MARAMUREȘEAN – Candidat la Camera Deputaților, suspect într-un dosar internațional de trafic de droguri de mare risc (FOTO – ACTUALIZARE)

Scriam în urmă cu câteva zile un articol despre o acțiune de amploare a polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Maramureş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracțională, specializată în traficul intern și internaţional cu droguri de risc şi mare risc. REVENIM CU INFORMAȚII BOMBĂ REFERITOARE LA ACEST CAZ. 

Context

Procurorii DIICOT în comunicatul oficial referitor la acest caz au susținut că în urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că  suspectul   P. F.  a introdus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (Cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy, ş.a.), pe care ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Baia Mare.



S-a reţinut faptul că suspectul  P. F. s-a ocupat de cumpărarea şi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relaţia România-Spania.În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate.

De asemenea, s-a reţinut faptul că suspectul administreaza o societate de transport marfă, deţinând mai multe camioane cu care presteaza servicii de transport şi un autovehicul cu care de asemenea efectuează transport de marfuri şi care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului.

După ce drogurile ajungeau în România, acestea erau depozitate în diferite imobile de pe raza municipiului Baia Mare, închiriate de către suspectul P. F. sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor.

Toţi cei implicaţi în vânzarea drogurilor deţineau chei de acces în imobilele respective, fiecare deplasându-se să şi îşi ia cantitate de droguri dorită, lăsând în loc sumele de bani convenite cu suspectul P.F., preţul fiind diferit, în funcţie de cantitatea vândută, fiind cuprins între 20-30 lei pentru un gram.

SUSPECTUL P. F. A FOST CANDIDAT PE LISTELE PSD LA CAMERA DEPUTAȚILOR

Surse judiciare ne-au dezvăluit sub protecția anonimatului informații referitoare la cine este de fapt suspectul anchetatorilor P.F. Acesta este de profesie inginer, ar deține o firmă de transport (lucru confirmat și de comunicat oficial al DIICOT, n.r.) și a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pe listele PSD Maramureș pentru un loc în Parlamentul României, în Camera Deputaților.

De altel, conform paginii de facebook a suspectului, în perioada campaniei electorale din 2016, acesta s-a pozat alături de nume importante de pe scena politică județeană dar și națională.

Concluzia nu poate fi alta decât că suspectul P. F. este nimeni altul decât Podină Florin, candidat PSD în alegerile parlamentare din 2016 la Camera deputaților.

 

Arestat preventiv

Atât suspectul P.F. cât și un alt băimărean au fost reținuți de anchetatori pentru 24 de ore, ulterior fiind arestați preventiv de magistrații maramureșeni.

CITEȘTE AICI DETALIILE ARESTĂRII

JUDECĂTORII AU DECIS: Cei doi băimăreni prinși cu droguri au fost arestați preventiv

ACTUALIZARE 1 – Ce declara Florin Podină în 21 aprilie 2016 când a candidat la Consiliul Județean Maramureș pentru Țara Lăpușului

Florin Podina: ”Activitatea ultimilor ani este rasplatita prin aceasta candidatura” (sursa: ZiarMM.ro – 21 aprilie 2019)

Florin Podina are 32 de ani, este inginer si director de societate, traieste in comuna Baiut, in timp ce familia lui este din Cupseni. ”Ma simt legat de zona Lapus, de loc fiind din comuna Cupseni. Sunt incantat de aceasta nominalizare si de faptul ca pot reprezenta Țara Lapusului in Consiliul Judetean Maramures. In ultimii ani am avut o activitate constanta si determinata atat in cadrul TSD Baia Mare, cat si in cadrul TSD Maramures si consider ca toata munca depusa de-a lungul timpului si-a primit acum rasplata”, a concluzionat Florin Podina.

ACTUALIZARE 2: A ajuns consilier județean în 2016 dar a ”renunțat” la mandat (Sursa: 2mnews.ro – 1 aprilie 2016)

La PSD lucrurile au fost complicate, pentru că au renunţat mulţi la mandat (fiind numiţi în alte funcţii „mai îndestulătoare”), iar în situaţia actuală, s-a stabilit să fie înlocuiţi trei dintre ei (Emil Marinescu, Cosmin Drulea şi Bogdan Tomoiagă). În mod firesc, aceştia trebuiau înlocuiţi cu următorii trei de pe lista supleanţilor care erau: Marius Mărginean, avocatul Vasile Moldovan şi Florin Podină. După aceştia, era Gheorghe Hanţig.

La ordinul lui Zetea, Hanţig, Podină şi Moldovan au renunţat la mandat. Mărginean, nu, aşa că a fost dat afară din partid. Toate astea pentru a-i mirui pe cei pe care îi vroia Zetea: Călin Ştefan Pop, Sorin Şunea şi Florica Roman. Să vedem cine sunt aceştia.

Vom reveni cu detalii

Sursa foto: facebook.com

CITEȘTE ȘI ȘTIREA INITIALĂ:

30 lei gramul de drog: Doi băimăreni reținuți pentru trafic internațional de droguri. S-a găsit cocaină, ecstasy și arme (galerie foto)

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO/VIDEO: Pacientă din Mogoșești confirmată pozitiv – 30 de oameni au năvălit peste medicii de la UPU SMURD a Spitalului Județean Baia Mare (ACTUALIZARE)

Redactie

ACCIDENT GRAV LA GHERLA: Un maramureşean, aflat la volanul unui TIR, a lovit mortal un pieton (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

LANSARE DE CARTE: Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)

Redactie

4 mesaje

Ovidiu martie 12, 2019 at 7:55 pm

CINE ESTE P F. Va este frica sa-i dati numele?

Raspunde
Vasile Dale martie 12, 2019 at 8:02 pm

Eu zic sa cititi articolul pana la final si o sa il aflati

Raspunde
qwe martie 12, 2019 at 10:34 pm

Sa speram ca ia cel putin 20 ani !

Raspunde
Gakskbsi martie 12, 2019 at 11:20 pm

Are si salon de videochat secret studio

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult