Eveniment

MARAMUREŞ: Au fost prinşi şi sunt cercetaţi bărbaţii care cumpărau telefoane mobile cu euro falşi

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Maramureş au identificat două persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, ambele în formă continuată.

În urma investigațiilor, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au constatat că doi bărbaţi, în vârstă de 34, respectiv 38 de ani, ar fi înşelat, în cursul lunii ianuarie a.c., mai multe persoane, oferindu-le în schimbul unor telefoane mobile achiziţionate de pe un site de comerț, 900 de euro falşi.

La finalul lunii ianuarie, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unuia dintre cei doi, care ulterior a fost arestat preventiv. Tot atunci, poliţiştii, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş, au efectuat două percheziţii, una domiciliară şi una auto, în urma cărora au fost ridicate bunuri ce au legătură în cauză.



În urma extinderii cercetărilor, ieri, 14 martie, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore şi pe cel de-al doilea bărbat, urmând ca astăzi să fie prezentat procurorului cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citeşte şi

EXCLUSIVITATE – MII DE EURO FALȘI PE PIAȚA DIN BAIA MARE: UN BĂIMĂREAN ȘI-A VÂNDUT TELEFONUL ȘI A PRIMIT 500 EURO FALȘI (FOTO – ACTUALIZARE)

Te-ar putea interesa si

MISIUNE INEDITĂ LA COLTĂU: Şarpe scos din bordul unei maşini (FOTO)

Redactie

FOTO: Impact între două maşini la podul de la Dumbrăviţa

Redactie

VIDEO: Teribilist la volan – Depășiri extreme și goană pe trotuar la Buzeşti

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult