Important

ZIUA MONDIALĂ A APEI 2019: Educație pentru protejarea resurselor de apă (FOTO)

Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș derulează acțiuni de conștientizare a importanței apei, în contextul celebrării Zilei Mondiale a Apei, care este sărbătorită anual în data de 22 martie.


Astăzi 18 martie, elevii au avut ocazia să se familiarizeze cu activitatea specifică domeniului gospodăririi apelor prin intermediul unui laborator mobil amenajat la Acumularea Strâmtori–Firiza. La această activitate educativ-interactivă au participat elevi de la Școala Gimnazială Oarța de Sus și Școala Gimnazială Bicaz. Acest demers a fost sprijinit și de Asociaţia Centrul pentru Dezvoltare Durabilă Greentin.

Prin mesajul transmis în acest an de Organizația Națiunilor Unite (ONU), „Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, se pune accent pe abordarea crizei mondiale a apei. Accesul la apă reprezintă pilonul de bază al sănătății publice și, prin urmare, este esențială pentru dezvoltarea durabilă și pentru o lume stabilă și prosperă. La nivel global, nu putem progresa ca societate, atât timp cât un număr mare de oameni trăiesc fără o sursă sigură de apă.



Pentru Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, Ziua Mondială a Apei nu reprezintă numai un eveniment anual, ci este un prilej de a reitera eforturile noastre concentrate în scopul asigurării resurselor de apă pentru toate folosințele, precum și pentru protejarea acestora.
Instituțional, toate demersurile pe care le facem în calitate de administratori ai resurselor de apă au ca destinatar final protejarea și securitatea populației, prin asigurarea resurselor de apă necesare traiului de zi cu zi în cadrul familiei și al comunităţii.

 

Te-ar putea interesa si

PAŞTE CATOLIC ÎN SIGURANŢĂ: Polițiștii maramureșeni la datorie, pentru un sfârșit de săptămână în siguranță

Redactie

Ministrul Culturii: „Fostele închisori comuniste vor fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO”

Redactie

PRELUARE DIRECTMM: : Interviu cu Ionuț Ahrițculesei, maramureșeanul în vârstă de 34 ani care activează la CERN. Este primul pompier român din organizație!

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult