Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Combatere a Contrabandei au efectuat două percheziţii domiciliare şi una auto şi au descoperit aproape 170.000 de țigarete de diferite mărci, produse accizabile care trebuiau supuse unui regim vamal și care proveneau din contrabandă, destinate comercializării.

Pornind de la o informaţie deţinută de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa, care au suspectat activităţi ilicite la domiciliul unei femei de 77 de ani din comună, ce ar fi depozitat ţigări de contrabandă, poliţiştii specializaţi în combaterea contrabandei au descoperit că aceasta deţinea 1.171 pachete cu ţigări de contrabandă.

În urmă verificărilor efectuate pentru stabilirea provenienţei ţigărilor de contrabandă, poliţiştii au identificat furnizorul, un bărbat de 33 de ani din Baia Mare, şi au stabilit câteva locaţii unde se presupunea a fi constituite depozite clandestine de ţigări de contrabandă.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au fost autorizate percheziţiile domiciliare şi auto care au dus la identificarea altor 7.297 pachete cu ţigări, pe rază municipiului Baia Mare.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cele două persoane identificate, pentru săvârșirea de infracțiuni asimilate contrabandei, prevăzute de art. 270 al. 3 din Legea nr. 86/2006.

loading...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.