Maramuresul Istoric

BORŞA: Oraşul unde se parchează haotic. Au fost aplicate zeci de amenzi în câteva zile (GALERIE FOTO)

Mai multe fotografii realizate în diferite zone ale orașului Borșa arată modul în care se parchează în micuțul orășel de la poalele Pietrosului Rodnei. E drept, nu putem pune toți șoferii în aceeași oală, însă ”obiceiul” de a parca unde „te taie capul” este arhicunoscut deja nu numai în Maramureș, ci la nivelul întregii țări.
Începem cu un exemplu de pe drumul care leagă centrul orașului Borșa de cartierul Baia Borșa. Acolo, trotuarele sunt pur și simplu sufocate de autoturisme. Pietonii practic sunt nevoiți să circule pe partea carosabilă pentru a se putea deplasa. Ceea ce firește îi pune în mare pericol.

Continuăm cu un alt exemplu. Chiar pe strada Floare de Colț, în apropierea Primăriei Orașului Borșa. Cu toate că exista loc de parcare marcat și semnalizat, un șofer a decis să își lase vehiculul cum a apucat. Credem că nu a știut să efectueze parcarea laterală, cel mai probabil lipsind de la orele de practică de la școala de șoferi când s-a predat acest mod de parcare.

Un alt cititor ne-a trimis fotografii realizate în altă zonă a orașului. Iată ce ne scrie acesta: ”Cei care conduc Borșa nu încetează să parcheze unde îi taie capul. Nu iese nimeni în calea lor pentru a îi opri. Este și exemplul unui borșean cercetat în dosarul Boldozerul. El parchează pe pistele pentru biciclete, cât și la colțul străzii, fix pentru a încurca circulația. De ce nu se iau măsuri împotriva lor? Pentru că au influențe mari. Apoi vedeți în fotografi că au și folii neomologate aplicate pe geamurile din față ale mașinii. Ori eu știu că este interzis de lege. Și nimeni nu îl vede”.Pentru a cere și un punct de vedere oficial, ne-am adresat Primăriei orașului Borșa. Edilul, Sorin Ion Timiș, a declarat: ”În ultimele zile au fost aplicate zeci de amenzi pentru parcarea neregulamentară a autoturismului, pentru parcarea vehiculului pe alei pietonale sau piste de bicicliști. Nu ne vom opri din a aplica legea și îi vom sancționa pe cei care greșesc”.

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: CE PANDEMIE, CE CORONAVIRUS? ÎN JOIA MARE, îmbulzeală și nebunie în Piața Agroalimentară din Sighetu Marmației

Vasile Dale

VOR PLĂTI PENTRU FAPTELE LOR: Doi tineri din Borşa condamnaţi pentru tâlhărie calificată şi tentativă la viol

Vasile Dale

CURTEA BLESTEMATĂ: Bătaie între două familii de rromi din Sighetu Marmației în locul în care au fost uciși trei oameni (galerie foto)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult