Maramuresul Istoric

ONCEŞTI, VALEA VIŞEULUI: Un maramureșean cercetat pentru contrabandă și 8.480 pachete țigări confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat dintr-un autoturism oprit în trafic, dar și la frontiera verde, cantitatea totală de aproximativ 8.500 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 100.000 lei. Un maramureșean este cercetat pentru contrabandă, iar un autoturism a fost indisponibilizat pană la finalizarea cercetărilor.

În data de 03.04.2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

A fost oprit în trafic pentru control, pe raza localității Oncești, în jurul orei 07.30, un autoturism marca Skoda Octavia, condus de către cetățeanul român, L.N., în vârstă de 63 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.


În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acesteia mai multe colete cu țigări.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu autovehiculul cu țigări la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
Astfel, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 35.000 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.490 pachete, în valoare de 64.200 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

 

Te-ar putea interesa si

CRĂCIUNEŞTI: Un bărbat de 53 de ani a încălcat un ordin de protecție provizoriu emis de polițiști în aceeași zi

Redactie

FOTO / VIDEO EXCLUSIV BORȘA: Un bărbat aflat pe un moped a căzut pe șosea în fata unei mașini (actualizare)

Vasile Dale

BORȘA: Din cauza vitezei a ajuns cu mașina într-un gard

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult