BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIVITATE: În Maramureș, polițiștii sunt și femei de serviciu. La munte, polițiștii intervin cu mașinile de teren ale localnicilor.

Polițiștii maramureșeni se plâng tot mai des de condițiile și mijloacele precare de care dispun pentru a-și putea duce la îndeplinire munca de zi cu zi. Iar aceste aspecte, mai ajung din când în când și la urechile jurnaliștilor. Care bineînețeles pun întrebări. Întrebări care de cele mai multe ori sunt deranjante pentru cei din conducerea inspectoratelor județene.

Din acest motiv trebuie să spunem că aceștia poarta ”principala vină” că polițiștii nu au mașini 4×4 în zonele de munte, nu ei sunt vinovați că polițiștii din foarte multe secții din județ nu au o persoană care să se ocupe cu curățenia. Și exemplele pot continua. Pentru că suntem convinși că toate acestea au fost cerute atât conducerii Poliției Române, cât și forurilor de decizie din Ministerul Afacerilor Interne.

Ce am cerut noi?

Noi am cerut detalii despre faptul că unele poliții orășenești din zonele de munte (Vișeu de Sus, Săliștea de Sus) nu dispun de mașini de teren pentru ca polițiștii să poată interveni la sesizările venite pe 112. Aveam informații că polițiștii intervin cu mașinile personale sau ale cetățenilor pentru că Daciile Logan nu au cum să circule pe drumurile de munte. Mai mult, dacă este așa, cine plătește combustibilul. Apoi, polițiștii au un timp de reacție la o sesizare venită prin 112. Se încadrează ei în acest timp de răspuns? Dacă nu ce se întâmplă? Este cercetat pentru că a ajuns din cauza lipsei unui mijloc de transport corespunzător? Am intrebat și cine face curățenia la unitățile de poliție? Știam că în aproape toate sediile de poliție nu există nicio persoană care să facă acest lucru, iar polițiștii sunt și femei de serviciu.

Ce răspuns am primit din partea IPJ Maramureș

”Urmare a cererii dvs adresată IPJ Maramureș, formulată în baza Legii nr. 544/2001 privnd liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm:

La nivelul Poliției orașului Vișeu de Sus nu este prevăzută funcția de personal contractual cu atribuții în asigurarea curățeniei în unitate, iar curățenia se realizează de către personalul din cadrul unității.

Polițiile orășenești Vișeu de Sus și Săliștea de Sus nu au în dotare autovehicule de teren. Precizăm că achiziția unor astfel de autospeciale se realizează prin Inspectoratul General al Poliției Române, iar distribuirea lor la subunități s-a realizat în ordinea priorității necesităților unități.

De asemenea vă comunicăm că pentru a interveni în zonele greu accesibile, în unele cazuri au fost făcute deplasări în teren cu mijloace de transport ce aparțin polițiștilor sau cetățenilor. Totodată, nu au fost cercetați sau sacționați polițiști pentru intervenții la evenimente sesizate în zone greu accesibile.

Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor ce intră în competența informațiilor de interes public.

Comisar șef de poliție, Liviu Constantin Grozavu”

Te-ar putea interesa si

POIENILE DE SUB MUNTE ŞI RUSCOVA: Mandate de percheziţie domiciliară la persoane bănuite de infracţiuni silvice

Vasile Dale

Moment rar: O vacuta din Boiu Mare a adus pe lume patru vitelusi

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: O remorcă plină cu fân a luat foc în mers la Târgu Lăpuș (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.