Ministrul Carmen Dan şi-a anunţat demisia de la conducerea ministerului de Interne. Ea a spus că nu are ce să-şi reproşeze în perioada în care a fost la conducerea ministerului.

Carmen Dan figura pe lista miniştrilor care urmau să fie remaniaţi, decizia urmând să fie luată la Comitetul Executiv al PSD.

Carmen Dan a precizat că pleacă cu fruntea sus din minister şi nu are ce să-şi repoşeze.

„Am avut de dimineaţă discuţia cu premierul Dăncilă, o discuţie sinceră şi directă, aşa cum cred eu că este normal. L-am informat pe premier că nu este necesar să supună la vot mandatul ministrului de Interne, motiv pentru care i-am spus că pun mandatul pe masa domniei sale şi am fost oarecum interesată de motivele pentru care are loc această schimbare, înţeleg că nu intră în dicuţie nicidecum un criteriu de neperformanţă. Înţeleg că este vorba despre o decizie politică, iar eu bineînţeles că respect deciziile politice. A fost o discuţie şi referitoare la presiunea străzii. Atunci nu ne-a deranjat, ne-a deranjat acum. Plec cu fruntea sus de la conducerea ministerului de Interne”, a precizat Carmen Dan, vădit emoţionată.

Premierul Dăncilă nu a oferit prea multe informaţii despre demisia ministrului Carmen Dan, însă a anunţat că nu va fi singura. Ea a precizat că unii colegi nu au înţeles să discute întâi în forurile statutare ale partidului şi apoi să iasă cu declaraţii.

„Eu cred că unii membri ai partidului nostru nu au învăţat nimic şi dacă ies în spaţiul public înainte de a vorbi în forul statutar îi va aprecia cineva. Poate îi va aprecia cei care vor răul acestui partid, dar eu cred că atunci când eşti ataşat unui partid, când crezi în acel partid, declaraţiile trebuie să le faci întâi în interiorul partidului şi pe urmă ieşi cu declaraţii publice. Am cerut fiecărui coleg, fiecărei colege ca să facă acest lucru. Se vede că interesul personal pentru unii este mai mare decât intelesul politic”, a precizat Dăncilă.

După demisia lui Carmen Dan, sindicaliştii DECUS Maramureş au reacţionat, postând pe pagina de socializare următorul mesaj:

Bine PA! Să te întorci când te-oi chema eu! 👏👏👏 Bine PA!
Ai fost o rușine pentru acest minister, pentru această țară! Și sper, în continuare, că vei răspunde pentru fărădelegile pe care le-ai comis, Carmen Dan! Nu ai făcut DECÂT să învrajbești societatea împotriva uniformei, nu ai făcut DECÂT rău, nu ai făcut DECÂT subinspectori post-mortem! În rest, nu ai făcut și nu ai fost, DECÂT #nimic!
Bine PA!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.