BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

RECORD DE INFRACŢIUNI: Sighetean prins la volan de 8 ori fără permis: de 4 ori beat la volan și de 2 ori conducând o mașină neînmatriculată

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai parchetului de pe lângă Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus, la data de 08.08.2019, trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului F.I. pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a opt infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, a patru infracţiuni de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, a două infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat, prev. de art. 334, alin. 1 şi alin. 2 Cod penal. Prin acelaşi rechizitoriu a fost trimis în judecată şi inculpatul B.S.I. pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335, alin. 3 din Codul penal, cu aplicarea art. 38, alin. 1 şi 2 din Codul penal.

Anterior, faţă de inculpatul F.I. a fost dispusă, de către organele de cercetare penală, măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la data 19.07.2019, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei a dispus luarea, faţă de inculpat, a măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o durată de 30 de zile.

În fapt, s-a reţinut că inculpatul F.I., în perioada 19.05.2018-17.07.2019, fără să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a fost surprins, de opt ori, conducând diferite autoturisme pe drumurile publice, totodată de patru ori inculpatul se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în data de 27.01.2019 a condus pe drumurile publice un vehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare. Inculpatul B.S.I., în data de 17.07.2019, i-a încredinţat inculpatului F.I. un autovehicul spre a-l conduce deşi ştia că acesta din urmă nu deţine permis de conducere şi se află sub influenţa alcoolului.

Menţionăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codul de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă pentru judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar putea interesa si

VIDEO EXCLUSIV: Accident mortal. Impact între un TIR și o mașină. Soferul autoturismului gasit carbonizat (GALERIE FOTO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

MARA BEATRICE POP A CÂŞTIGAT TITLUL MISS UNIVERSITARIA EDIȚIA A XIII-A

Redactie

INSP A DAT VERDICTUL / ACTUALIZARE: Baia Mare rămâne în carantină zonală pentru încă 7 zile

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.