Eveniment

SE VERIFICĂ PREGĂTIREA ÎNCEPERII NOULUI AN ŞCOLAR: 23 de şcoli din judeţ funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

Prefectul Vasile Moldovan și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, colonel Pavel Baltaru s-au deplasat în teren pentru efectuarea de verificări cu privire la stadiul pregătirii unităților de învățământ pentru noul an școlar de învățământ 2019-2020.


”Având în vedere dispozițiile domnului Viceprim-ministru pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice ale României, Ministru interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, am verificat stadiul pregătirii la unități de învățământ de nivel preșcolar, primar-gimnazial și liceal. Avem unități de învățământ care au fost afectate de fenomenele meteorologice periculoase și care trebuie să efectueze lucrări la acoperișul clădirii, respectiv săli de clasă, fațadă și copertine afectate de grindină. La Grădinița cu Program Normal din localitatea Băița se lucra la schimbarea integrală a acoperișului și izolarea termică a imobilului.

De asemenea, sunt unități de învățământ în care se efectuează lucrări de reparații curente și igienizări.

Împreună cu inspectorul șef Pavel Baltaru am decis acordarea sprijinului necesar unităților de învățământ pentru obținerea autorizației/avizului de securitate la incendiu, dar și pentru întocmirea planului de securitate la incendiu, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

În Maramureș au fost cuprinse în programele PNDL 82 de unități de învățământ. S-au finalizat lucrările la 19 clădiri și sunt în execuție la alte 35 de clădiri. Acțiunile de verificare a unităților de învățământ în vederea asigurării începerii în bune condiții a anului școlar vor continua și în perioada următoare.

63 de unități de învățământ (imobile) dețin autorizație de securitate la incendiu. Alte 135 unități de învățământ nu fac obiectul avizării/autorizării din punct de vedere al securității la incendiu.

În Maramureş sunt 23 unități de învățământ care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

Începând de săptămâna trecută prefectul judeţului însoţit de inspectorul șef al ISU Maramureş s-au deplasat în teritoriu la unități de învățământ.

S-a verificat modul de efectuare a lucrările de reparații curente și igienizare, respectiv problemele cu care se confruntă.

Se va acorda sprijin de către ISU pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, dar și întocmirea documentației pentru planul de securitate la incendiu.

Te-ar putea interesa si

PRINSI LA FURAT: DOI TINERI DIN COLTAU SALTATI DE POLITIE IN PADUREA DE PE CENTURA (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV / ACTUALIZARE: Fiul unui fost preparator fizic de la FC Baia Mare găsit mort într-o casă părăsită din Boiu Mare

Vasile Dale

EXCLUSIV: Anchetă de proporții la Ocolul Silvic Târgu Lăpuș. Pădure tăiată ilegal în valoare de câteva miliarde de lei vechi

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.