Maramuresul Istoric

MUNŢII RODNEI: Turişti rătăciţi pe munte, găsiţi de jandarmii montani din Borşa (FOTO)

În dimineaţa zilei de duminică, 18 august, în jurul orei 08.30, jandarmii montani de la Borșa au fost solicitaţi în vederea căutării şi salvării a patru persoane rătăcite în zona lacului Buhăiescu din munții Rodnei.

Spre acel loc au pornit 3 subofițeri din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borșa alături Salvamont și au demarat operaţiunile specifice de căutare în zona indicată.

Acţiunea s-a desfăşurat în teren accidentat și s-au întâmpinat greutăţi privind menţinerea legăturii telefonice cu persoanele rătăcite deoarece sunt şi zone fără acoperire cu semnal de telefonie mobilă sau radio.

Cei patru turişti au fost găsiţi după trei ore de căutare. Odată ajunse la cei patru, echipajele de salvare au constatat că nu prezentau urme de epuizare fizică pentru a fi necesară acordarea de prim-ajutor. Grupul era format din trei femei și un bărbat, cu vârsta cuprinsă între 46 și 56 ani, toți patru români. Cele patru persoane au fost aduse în condiţii de siguranţă de către jandarmii montani până în orașul Borșa.

Iubitorilor de drumeții montane le recomandăm prudență, să se asigure că au un echipament adecvat și să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc. Pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan să apeleze cu încredere la ajutorul jandarmilor montani.

credit foto – Jandarmeria Maramureș

Te-ar putea interesa si

STARE DE ALERTĂ: Guvernul României le dă în cap hotelierilor din staţiunile montane de schi. Borşa şi Cavnic vizate

Redactie

DE LA CITITORI: Nu îi pasă de indicatoare – Fostul ministru al Educației, actual senator al României, a intrat în Peco pe interzis (galerie foto)

Vasile Dale

VIDEO: Premieră în România: Primăria Borşa se orientează spre acordarea serviciilor de telemedicină

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.