Eveniment

ACŢIUNE SALVAMONT – FOTO: Salvamontiştii, jandarmii şi pompierii maramureşeni au pornit pentru recuperarea turiştilor polonezi rătăciţi în zona Prislop

Salvamontişii, însoţiţi de pompieri şi jandarmi au pornit spre zona Prislop, unde doi turisti polonezi de 58 si 47 ani s-au rătăcit încă de ieri.

In urma discutiilor prin telefon jandarmii i-au localizat, au aflat că nu au probleme medicale, sunt extenuati, dezhidratati, au doar 20% baterie ramasa la telefon si au incaltamintea rupta aflati.

În acest moment echipa de prim raspuns a Serviciului Public Salvamont Borsa plus colegii de la ISU si Jandarmi au plecat in zona in care au fost localizati urmand a fi recuperati si transportati in localitate iar in functie de starea lor va fi luata o decizie ulterioara (foto arhivă)

Jandarmeria Maramureș

Azi dimineaţă, jandarmii au fost solicitaţi în vederea căutării şi salvării a doi turişti polonezi, bărbat şi femeie, care s-au rătăcit în zona Negoiescu din munţii Rodnei.

Doi subofiţeri din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borşa alături de Salvamont Borşa, au pornit spre acel loc şi au demarat operaţiunile specifice de căutare. După ce au ajuns acolo, echipajele de salvare au condus cele două persoane până într-o zonă în care este posibil accesul auto de unde au fost preluate de către ambulanţă pentru investigaţii medicale.

Reamintim iubitorilor de drumeţii montane, să se asigure că au un echipament adecvat, să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc iar pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan, să apeleze cu încredere la ajutorul jandarmilor montani.

credit foto – Jandarmeria Montană Maramureș

Te-ar putea interesa si

Maramureşean reținut de polițiști, după ce a furat unelte electrice de 4.000 de euro din magazia unui șantier din Satu Mare

Redactie

ACCIDENT LA DUMBRĂVIŢA: Motociclist din Cehia lovit de un tractor (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

ACCIDENT: Femeie din Maramureş călcată de un autobuz în Zalău (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.