Eveniment

WEEKEND BOGAT ÎN SANCŢIUNI: 50 de sancţiuni aplicate într-o singură zi de poliţiştii rutieri maramureşeni

Sâmbătă, 31 august, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Maramureş au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.


Folosind aparatura radar din dotare, poliţiştii au acţionat pe D.N. 1C Cicârlău-Baia Mare –Satulung, D.N. 18B Copalnic, D.N. 18 Vişeu de Sus – Sighetu Marmaţiei, DJ 108A Buzeşti, atât pentru combaterea excesului de viteză cât şi pentru depistarea şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, 40 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoare totală a amenzilor a fost de 28 900 lei. Totodată au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 9 permise de conducere, toate pentru viteză.

Săptămâna trecută polițiștii au intervenit la 442 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate 1.119 de sancţiuni contravenţionale pentru ilegalitățile depistate și au fost constatate 188 de infracțiuni.
În perioada 26 august – 1 septembrie, poliţiştii au acționat, la nivel judeţean, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

În urma intervenţiilor la evenimentele sesizate precum şi a celor 26 de acţiuni organizate au fost constatate 188 de infracţiuni, fiind prinse în flagrant 14 persoane care au comis infracţiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 1.119 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 410.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, poliţiştii rutieri desfăşurând activităţi pentru creşterea siguranţei în trafic.


Astfel, în perioada menţionată polițiştii rutieri au intervenit pentru cercetarea a 17 accidente rutiere, soldate cu 26 de victime, iar în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost reținute 105 permise de conducere și au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare.

Te-ar putea interesa si

”NOAPTEA CA HOȚII”: CJSU Maramureș a aprobat scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ pentru începutul anului școlar 2020-2021

Redactie

FOTO: FLAGRANT – COCAINĂ și cannabis în valoare de 43.000 euro depistate în Sighetu Marmației (actualizare)

Redactie

ECHIPAJUL CANIN ÎN ACŢIUNE: Doi tineri băimăreni depistaţi în maşină cu droguri şi cu un dispozitiv de tip “grinder”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.