Recomandate

EXPLOZIE FABRICĂ ALCOOL: Administratorul firmei, trimis în judecată pentru moartea unui poliţist. Procurorul este cercetat pentru neglijenţă în serviciu

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:


La data de 30 august 2019, procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neglijență în serviciu, prev. de art.298 din Codul penal, ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 și 2 din Codul penal și vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin.1,2,3,4 din Codul penal cu referire la art. 194 alin. 1 lit. e din Codul penal.
În fapt, în calitate de coordonator și conducător al echipei care a procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la data de 8.07.2015, nu ar fi respectat dispozițiile legale prevăzute de Codul de procedură penală, Codul fiscal, Legea nr. 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, incidente activităților desfășurate, rezultând urmare acestor nerespectări decesul unei persoane și vătămarea altor două persoane a căror viață a fost pusă în primejdie.
La data de 12 septembrie 2019, magistratului procuror i-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect, la sediul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăţie.

Click AICI pentru a vedea acuzaţiile mamei poliţistului ucis în explozia de la Buşag

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: OPINIE – Polițiștii dau cu subsemnatul în fața celor de la IGPR special veniți de la București. Agresorul polițistului a fost identificat, dar nu a fost prins!

Vasile Dale

FOTO EXCLUSIV, VIDEO: Impact violent între două autovehicule în Pasul Rotunda

Redactie

Un polițist din Negrești-Oaș lovit cu pumnul și amenințat cu moartea de un șofer beat în spitalul din oraș

Vasile Dale

1 mesaj

Mehmet Ozul septembrie 12, 2019 at 4:42 pm

Pxxx srl vinde tigari ucrainene la cele doua puncte de lucru, cel de la gara si cel de pe tepes. Pacat

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.