Eveniment

ACŢIUNE DE CĂUTARE: Doi tineri rătăciţi în zona Cavnic, salvaţi de jandarmii montani (FOTO)

În data de 19.09, în jurul orei 16:30, s-a primit un apel prin S.N.U.A.U. 112, referitor la două persoane rătăcite în zona Cavnic, județul Maramureş.

La fața locului s-a deplasat de îndată, patrula montană de jandarmi Cavnic. La acțiunea de căutare și salvare au participat 2 jandarmi cu 2 autospeciale. Pentru a acoperi eficient zona în care persoanele în cauză s-au rătăcit, patrula montană de jandarmi s-a împărțit, stabilindu-și traseele de căutare. Persoanele în cauză, doi bărbați, în vârstă de 20, respectiv 39 ani, din localitatea Cavnic, au fost găsite în jurul orei 17:10 în zona numită Tăul cu Brazi, neavând nevoie de îngrijiri medicale, aflându-se într-o stare bună, puțin speriați.

Jandarmeria Maramureș reamintește turiştilor care se vor afla în zonele montane ale judeţului Maramureş ca, înainte de a pleca în drumeţie, să aibă în vedere câteva dintre recomandările jandarmilor montani:

Înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale; plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor şi nu riscaţi să plecaţi singuri la drum; folosiţi numai traseele marcate, urmăriţi marcajele; în cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană; apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi respectaţi indicaţiile acestora; nu consumaţi băuturi alcoolice înainte sau în timpul practicării sporturilor montane sau a drumeţiilor; nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele; să evitaţi deplasările cu animale de companie în zone izolate şi deplasările pe timpul nopţii în zonele împădurite; să solicitaţi sprijinul jandarmilor montani apelând numărul unic de urgenta 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Te-ar putea interesa si

Ultima ora: O femeie gravida a cazut cu bicicleta in fata unei masini la Somcuta Mare (foto/video)

Vasile Dale

VIDEO – A fost rupere de nori la Borșa. Podurile și podețele în pericol – ACTUALIZARE

Vasile Dale

BILANŢ 9 APRILIE: 441 de noi cazuri de coronavirus în România, bilanțul ajunge la 5202, Maramureş – 43

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.