În urmă cu o săptămână, un caz a şocat comuna Bârsana. Un bărbat și-a pus capăt zilelor spânzurându-se de un copac. În urma sa, au rămas opt copii.

Casa în care locuiesc a fost construită de Parohia Ortodoxă împreună cu Mănăstirea din Bârsana.
Încă din prima zi după descoperirea tragicului eveniment Parohia Ortodoxă Bârsana a intervenit pentru a pregăti cele necesare pentru înhumare, la care a primit sprijinul Primăriei comunei Bârsana și a conducerii școlii din localitate.

„În momentul de față, pe numele mamei celor opt copii s-a deschis un cont bancar umanitar la Banca Cooperatistă Tisa, cu următorul număr de cont în care se pot face donații: RO39CRCOX250200000369433, pe numele Bența Lenuța – Maria.


S-a format o echipă pentru a finaliza finisajele interioare și exterioare la casa acestor copii și avem în discuție extinderea acestui imobil care este format doar din 2 camere și o baie. Așteptăm sprijinul tuturor care doresc să ajute acești opt copii rămași orfani.
Duminica trecută în șase octombrie s-a făcut o colectă în toate parohiile din Protopopiatul Sighet pentru a sprijinii financiar această familie și cazuri asemănătoare, în care există un cont deschis în cadrul sectorului social filantropic al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.
Rugăm pe toți ce care doresc să ajute această familie greu încercată!”, scrie preotul Marcel Oprişan, pe o reţea de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.