EvenimentMaramuresul Istoric

MOBILIZARE ÎN MARAMUREȘ: Elevii sigheteni, chemați să doneze pentru copiii orfani din Bârsana, în cadrul campaniei „Ajută-ți aproapele” (FOTO)

O nouă desfășurare de forțe în Sighetu Marmației. Cazul înfiorător de la Bârsana, al celor opt copiii al căror tată s-a sinucis, a înduioșat tinerii din municipiul de pe Tisa.

Ca urmare, conducerea Liceului Teoretic Marmația a demarat o colectă publică în cadrul unității de învățământ.

„Fostul elev al LTM – Roman Vasile & jurnalistul – Cata Tineghe m-au provocat în campania de ajutorare a unei familii nevoiase din Barsana ( opt copii orfani, cu varsta cuprinsa între 9 luni si 12 ani)! Suntem – ACOLO! Donatiile in : rechizite, haine, jucarii si alimente neperisabile, se fac zilnic, intre orele 9- 13, în CDI -ul LTM!”, a spus Adriana Vescan, directorul Liceului Teoretic Marmația.

Ajutați de primărie și parohie

Familia este sprijinită și de Primăria Bârsana și reprezentanții Bisericii din comuna maramureșeană.

“În urmă cu o săptămână, în comuna noastră s-a produs o tragedie, în urma căreia opt copii au rămas orfani de tată. Casa în care locuiesc a fost construită de către comunitatea din Bârsana prin intermediul autorităților locale, împreună cu Parohia Ortodoxă Română și Mănăstirea Bârsana.

Încă din prima zi după descoperirea tragicului eveniment, Primăria comunei Bârsana, cea care a suportat costurile legate de inmormântare, împreună cu Parohia Ortodoxă Bârsana, au intervenit pentru a pregăti cele necesare pentru înhumare, la această acțiune alăturându-se conducerea școlii din localitatea Bârsana și conducerea Liceului Tehnologic Marmația din Sighetu – Marmației.

În momentul de față, pe numele mamei celor opt copii, reprezentanții Primăriei comunei Bârsana au deschis un cont bancar umanitar la Banca Cooperatistă Tisa, cu următorul număr de cont în care se pot face donații: RO39CRCOX250200000369433, pe numele Bența Lenuța – Maria.

În urma donațiilor și voluntarilor care s-au oferit, s-a format o echipă coordonată de Primăria comunei Bârsana și Parohia ortodoxă Bârsana, pentru a finaliza finisajele interioare și exterioare la casa acestor copii și avem în discuție extinderea acestei imobil care este format doar din 2 camere și o baie, momentan doar o singură cameră fiind locuibilă. Să locuiască 9 persoane într-o camera este deasupra cuvântului inuman. Așteptăm sprijinul tuturor care doresc să ajute acești opt copii rămași orfani!

Duminica trecută, în șase octombrie s-a făcut o colectă în toate parohiile din Protopopiatul Sighet pentru a sprijinii financiar această familie și cazuri asemănătoare, în care există un cont deschis în cadrul sectorului social filantropic al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului”, a punctat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV – SURSE OFICIALE: Directorul de dezvoltare de la Aramis Invest, care a ucis o tânără de 21 ani, avea 2,55 gr/l alcool pur în sânge!!!

Vasile Dale

Criminalul de la Bârsău, căutat cu Teba, câinele poliţist din Maramureş

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Cei doi tineri spulberați de tânărul din Buciumi sunt soț și soție. Piciorul stâng al femeii a fost amputat în urma impactului violent. Află cum s-a produs nenorocirea

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.