Ieri, 13 octombrie, poliţiştii maramureşeni au intervenit la nouă cazuri de loviri sau alte violenţe sesizate prin SNUAU 112. În unele cazuri victimele au ajuns la spital după ce unele persoane, aflate în stare de ebrietate, au ales să-şi facă dreptate cu pumnul.

Una dintre infracţiunile contra persoanei, cel mai des sesizată poliţiştilor, este infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Cele mai multe fapte de genul acesta se comit în weekenduri, în zonele localurilor publice, pe fondul consumului de alcool.
Duminica aceasta agresiunile care au ajuns la cunoştinţa poliţiştilor s-au înregistrat în mediul urban, la Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, dar mai ales în mediul rural la Lunca la Tisa, Bârsana, Onceşti, Vălenii Lăpuşului şi Bicaz.

În două cazuri victimele au suferit leziuni care au necesitat internarea acestora pentru acordarea de îngrijiri medicale. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, din sat Corni, comuna Bicaz, care a fost agresat de un bărbat de 47 de ani din aceeaşi localitate şi de un tânăr de 27 de ani din Lunca la Tisa, comuna Bocicoiu Mare, agresat de către doi vecini.
Nu faţă de toţi agresorii pot fi luate măsuri întrucât unele victime refuză să depună plângere, condiţie necesară pentru derularea unei anchete penale. Poliţiştii reamintesc că victimele au la dispoziţie trei luni pentru a depune plângere şi că este nevoie de certificat medico-legal care să indice numărul de zile de îngrijiri medicale, în funcţie de care se încadrează fapta.
Infracţiunea se pedespeşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă sau în cazul în care este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin cel mult 90 de zile de îngrijiri medicale, pedeapsa este de la 6 luni la 5 ani de închisoare sau amendă.

loading...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.