Eveniment

WEEKEND BOGAT ÎN INFRACŢIUNI RUTIERE: Vitezomani, alcoolemii record, închisoare pentru conducere fără permis

Şoferii care au condus cu viteză excesivă pot spune că ieri, 13 octombrie, a fost o zi cu ghinion. Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş, care au acţionat între orele 13.00 – 18.00 pe drumurile publice de pe raza judeţului folosind aparatura radar din dotare, au oprit pentru verificări 86 de autoturisme. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, 56 dintre acestea în cazul şoferilor care au condus cu viteză peste limitele legale. Valoarea amenzilor aplicate ieri a depăşit suma de 46.000 de lei.
Totodată, ca măsură complementară, poliţiştii au dispus reţinerea a şase permise de conducere şi retragerea unui certificat de înmatriculare.

Alcoolemii record constatate ieri de poliţişti

Eforturile depuse de poliţiştii rutieri pentru siguranţa în trafic, prin sancţionarea normelor rutiere şi reducerea victimizării prin accidente rutiere, pot fi zădărnicite prin atitudini care nu sfidează doar normele rutiere. Ieri, 13 octombrie, au fost depistate mai multe persoane care conduceau în stare avansată de ebrietate.

În jurul orei 14.30, o patrulă de ordine şi siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare a depistat un autoturism ce staţiona pe strada Horea şi avea roata din faţă avariată. La volan a fost identificat un băimărean de 37 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta a condus autoturismul pe strada Horea din municipiu, iar la intersecția cu strada Olarilor, a acroșat un autovehicul parcat și nu şi-a mai putut continua deplasarea. Băimăreanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.

Aseară, la ora 23:00, poliţiştii din municipiul Sighetu Marmaţiei au depistat un bărbat de 35 ani, domiciliat în localitatea Oncești, care conducea un autoturism pe strada 9 Mai din municipiu. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 06:00, poliţiştii au intervenit pe D.J. 187, pe raza localităţii Ruscova, unde a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă. La faţa locului s-a constatat că autoturismul condus de un tânăr de 23 ani, domiciliat în Poienile de Sub Munte, a ieşit în afara părţii carosabile, prin stânga direcţiei de mers, şi s-a izit de gardul unui imobil. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unei pasagere, care a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul de Permanenţă Ruscova, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt accident pe fondul consumului de alcool s-a produs tot ieri pe raza municipiului Baia Mare. Poliţiştii Biroului Rutier au constatat că un tânăr de 24 de ani, care a condus un autoturism pe strada Macului din municipiu, ajuns la intersecţia cu strada Păltinişului nu a adaptat viteza la efectuarea virajului la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. În urma impactului au rezultat pagube materiale. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale iar poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să dispună măsuri legale.

Decizia de a conduce fără permis „l-a condus” după gratii

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag au depistat şi încarcerat un bărbat de 60 de ani, domiciliat în Borşa. Pe numele acestuia, Judecătoria Baia Mare a emis mandat de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Bărbatul, condamnat la de 3 ani, 10 luni și 10 zile închisoare, a fost depus în penitencia în vederea executării pedepsei.

Te-ar putea interesa si

ANCHETĂ: La Spitalul Județean de Urgență Baia Mare s-a constituit o comisie de anchetă care va stabili împrejurările în care a avut loc decesul nou-născutului

Vasile Dale

INFORMARE METEO: Ninsori în Maramureş până duminică

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: DN18, inundat pe porțiuni importante în satul Tisa. Probleme și la Borșa, Vișeu de Sus şi Poienile de Sub Munte – actualizare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.