Pentru a obţine bani cât mai uşor, unele persoane apelează la strategii infracţionale. În acest weekend poliţiştilor le-au fost sesizate două cazuri de înşelăciune. Metodele nu sunt noi. Spre exemplu o femeie de 60 de ani din Baia Sprie a contactat un bărbat în vederea efectuării unor reparaţii la acoperişul casei. Bărbatul s-a prezentat cu o echipă la locuinţa acesteia stabilind un preţ, însă după terminarea lucrării victimei i-a fost cerută o sumă mult mai mare. După câteva zile victima a constatat că lucrarea nu a fost bine executată, astfel că a apelat poliţia solicitând cercetarea bărbaţilor pentru infracţiunea de înşelăciune.

O altă metodă de înşelăciune este cea a cetăţeanului străin care rămâne fără benzină. Ieri, 13 octombrie, un tânăr de 21 de ani a fost oprit pe D.N.18B, la ieşire din localitatea Groşi, de un cetăţean care deţinea un autoturism cu numere specifice statului Marea Britanie şi care a declarat că este turc. Acesta l-a rugat să-i dea 300 de lei pentru a-şi alimenta rezervorul, pretinzând că a rămas fără carburant, iar în schimbul sumei de bani i-a oferit tânărului bijuterii din aur. Când a verificat dacă obiectele sunt din aur, tânărul a constatat că a fost înşelat.

În ambele cazuri poliţia efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere.

loading...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.