BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV / DOCUMENTE OFICIALE: Pentru a înșela RAR-ul, firma care transportă muncitorii la UAC Dumbrăvița monta și demonta scaunele în microbuz. Poliția confirmă oficial!

Așa cum am promis, revenim cu informații în exclusivitate referitoare la cazul publicat de site-ul nostru în data 17 octombrie 2019. Atunci vă prezentam, în exclusivitate, informații despre un accident produs în apropiere de sediul fabricii UAC Dumbrăvița, în care au fost implicate două microbuze ale unei firme care se ocupă cu transportul muncitorilor la unitatea economică amintită.

Articolul a fost publicat la aproape două săptămâni după producerea accidentului, atunci când cititorii noștri ne-au trimis fotografii de la locului accidentului, dar și informații despre cum s-a produs. Cu alte cuvinte, cititorii au început să vorbească despre modul în care societatea comercială care asigură transportul muncitorilor de acasă la locul de muncă pune în pericol viața angajaților.

CERTIFICATUL DE ÎNMATRICULARE RIDICAT DE POLIȚIE, ÎNAPOIAT DE RAR. Cum au fost înșelați angajații RAR?

Conform informațiilor oficiale, polițiștii de la rutieră ne-au confirmat faptul că în anul 2019 certificatul de înmatriculare al microbuzului implicat în accidentul rutier din 27 septembrie 2019 a mai fost ridicat: DE DOUĂ ORI!!! Și atunci, datele înscrise nu corespundeau cu realitatea din microbuz. Așadar, polițiștii au ridicat talonul. Ce au făcut administratorul firmei? Nimic mai simplu: A DEMONSTAT SCAUNELE PE CARE TOT EL LE-A MONTAT ILEGAL. S-A PREZENTAT LA REGISTRUL AUTO ROMÂN, CARE A STABILIT CĂ TOTUL ESTE ÎN REGULĂ! ASTFEL, CERTIFICATUL DE ÎNMATRICULARE ERA ÎNAPOIAT PROPRIETARULUI VEHICULULUI.

Certificatul de înmatriculare – 9 locuri

În 27 septembrie 2019, la momentul producerii accidentului, microbuzul era din nou modificat. În acte acesta figurează ca mijloc de transport 8 plus 1! În realitate însă, tot conform informațiilor oficiale ale polițiștilor maramureșeni, erau 14-15 călători. Toți pe scaune! Cum au apărut mai multe scaune? Simplu. După inspecția de la RAR, scaunele s-au montat ILEGAL din nou.

RĂSPUNSUL IPJ MARAMUREȘ

”Verificările efectuate până în acest moment de polițiștii rutieri cu privire la accidentul de circulație produs la data de 27 septembrie a.c., pe raza localității Dumbrăvița, au relevat că în jurul orei 14.30, un tânăr de 20 de ani, domiciliat în comuna Șișești, care a condus un autovehicul special pe DC23 în localitatea Dumbrăvița nu a păstrat distanța corespunzătoare și a intrat în coliziune față-spate cu un microbuz condus regulamentar în aceeași direcție de mers de un bărbat de 55 ani, din Baia Sprie.

În urma impactului, doi băimăreni de 50 respectiv 55 ani, ambii pasageri în autovehiculul al cărui șofer nu a păstrat distanța de siguranță, au suferit leziuni corporale.

La momentul sosirii polițiștilor la locul accidentului se aflau doar cele două victime și conducătorii auto.

Din cercetările efectuate a rezultat că în autovehiculul condus de tânărul de 20 ani, în momentul producerii accidentului se aflau 14-15 persoane, toți pe scaune, iar autovehiculul special este omologat ca autovehicul M1, prevăzut cu 9 locuri pe scaune. Acest tip de autovehicul poate fi condus pe drumurile publice de către orice persoane care posedă permis de conducere categoria B.

La data producerii accidentului, s-a constatat că datele din certificatul de înmatriculare al autovehiculului nu corespund cu caracteristicile tehnice ale acestuia, prin aceea că are montate mai multe scaune, mărind astfel numărul de locuri de autovehicul.

Facem precizarea că pentru această abatere, în cursul anului 2019, certificatul de înmatriculare al acestui autovehicul a fost reținut de către poliția rutieră din județul Maramureș, de două ori.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporale din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare”.

În loc de concluzii!

Vom reveni cu o poziție oficială din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș. Suntem extrem de curioși dacă accidentului de muncă a fost sau nu sesizat. Dacă da, vom încerca să aflăm stadiul anchetei. Totodată, vom încerca să obținem și poziția oficială a reprezentanților Registrului Auto Român, vis-a-vis de această speță. Nu de alta, dar oamenii vorbesc multe și suntem tare curioși dacă parțile menționate au reacționat învre-un fel. Nu vrem să moară oameni nevinovați pe șoselele județului din cauza unor inconștienți. Altfel nu îi putem numi pe cei care modifică mijloacele de transport doar de dragul de a avea, probabil, un profit mai mare.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO BOTIZA – O fetiţă de trei ani era la coadă, în braţele tatălui în momentul exploziei. Bărbatul muncește la Jandarmeria Maramureș

Vasile Dale

MOST WANTED – VIOL, RĂPIRE ȘI SECHESTRARE MINORI, RĂPIRE MINORI: Doi maramureșeni sunt printre cei mai căutați români

Vasile Dale

DOLIU ÎN LUMEA HANDBALULUI – Profesorul emerit Lascăr Pană a trecut la cele veșnice

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.