Eveniment

VERIFICĂRI ÎN TRAFIC: 116 sancţiuni, 10 certificate de înmatriculare reţinute, nouă permise de conducere suspendate la Borşa, Ocna Şugatag, Copalnic şi Satulung

116 sancţiuni contravenţionale, 10 certificate de înmatriculare reţinute, 9 permise de conducere suspendate şi trei seturi de plăcuţe de înmatriculare ridicate, reprezintă rezultatul în cifre al acţiunilor poliţiştilor rutieri maramureşeni, derulate ieri pe drumurile publice din judeţ. Cel mai important rezultat îl reprezintă însă prevenirea accidentelor de circulaţie grave.

În intervalul orar 10.00 – 14.00, pe D.N. 18 Giulești – Sighetu Marmației, poliţiştii Serviciului Rutier, în colaborare cu cei de la Secția 5 Poliție Rurală Ocna-Șugatag, au acţionat pentru combaterea execesului de viteză, utilizând aparatele radar din dotare şi Pistolul TruCam. 90% din totalul sancţiunilor contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar în şapte cazuri poliţiştii au aplicat şi măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce.

La Copalnic Mănăştur, poliţiştii au verificat conducătorii auto care efectuează transport rutier public de persoane cu capacitatea de transport de peste 8+1 locuri şi i-au sancţionat pe cei care n-au respectat prevederile legale în domeniu, inclusiv pentru neinformarea pasagerilor privind obligativitatea folosirii centurii de siguranță.
La Satulung poliţiştii au acţionat împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român Maramureş şi au reţinut cinci certificate de înmatriculare pentru lipsa valabilităţii inspecţiei tehnice periodice sau pentru defecţiuni tehnice constatate.
Şi Formaţiunea Rutieră Borşa a acţionat ieri pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care încalcă normele rutiere, rezultatul fiind suspendarea a două permise de conducere, reţinerea a două certificate de înmatriculare dar şi a plăcuţelor de înmatriculare.

Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate ieri de poliţiştii rutieri depăşeşte 67.000 de lei.

Dosare penale pentru infracţiuni rutiere

Pentru unii participanţi la trafic s-au impus sancţiuni mai aspre decât o amendă. Este vorba de patru conducători auto care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi pe numele cărora poliţiştii au întocmit dosare penale.

La Borşa, poliţiştii au depistat în trafic pe strada A. Ioan Cuza, un conducător auto în vârstă de 35 de ani aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Borșa, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, din verificările efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

La Sighetu Marmaţiei, un bărbat de 52 de ani care conducea un autoturism pe strada Bogdan Vodă din municipiu, din cauza faptului că se afla sub influenţa alcoolului, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere al iluminatului public. La testarea cu aparatul alcooltest, acesta a indicat valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe D.N. 1C, în localitatea Recea, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu. Verificând autorizaţia de circulaţie provizorie, poliţiştii au constatat că aceasta era expirată din data de 17 noiembrie. Conducătorul auto, un bărbat de 38 de ani din comuna Mireşu Mare va fi cercetat pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Poliţiştii care au acţionat pe D.N.1C, în localitatea Seini au oprit un autoturism care a fost înregistrat de aparatura video-radar montată pe autospeciala de poliţie, circulând cu viteza de 77 km/h. În urma verificărilor efectuate în baza de date poliţiştii au constatat că tânărului de 33 de ani aflat la volan , i-a fost reținut permisul de conducere pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice în perioada 07 noiembrie – 06 decembrie a.c.. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Te-ar putea interesa si

VIDEO CAMERĂ SUPRAVEGHERE: Secretarul comunei Bogdan Vodă bătut de un borșean. Motivul: refuză să fie părtaș la anumite ilegalități

Vasile Dale

SUSŢINERE: Mobilizare generală pentru a o susţine pe Oana, care are nevoie de o operaţie în SUA, singura ei şansă de a scăpa de durerile insuportabile

Vasile Dale

Motivul halucinant pentru care au murit cele patru studente în accidentul de la Jibou. Doliu la universitatea din Baia Mare (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.