Eveniment

ŞANSĂ LA VIAŢĂ: O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, patru vieţi salvate

Încă o familie a avut puterea de a transforma propria dramă în speranța la viață pentru alți români aflați în suferință. DA pentru viață!

Nimic nu poate compensa pierderea unui membru al familiei. Și atunci, de unde puterea de a transforma propria dramă în speranța altuia?

Gestul unei familii din Baia Mare, la fel ca al celorlalte familii care, în ultimele luni, au dăruit viață pentru atâția semeni, nu poate fi decât dovada că există o conștiință umană, deasupra oricărui interes, departe de orice idee care implică, într-un fel sau altul, o recompensă.
Astfel, la Spitalul Județean de Urgenta Baia Mare a avut loc, în cursul zilei de joi, 28 noiembrie, o nouă prelevare de organe de la un bărbat de 51 de ani aflat în moarte cerebrală. Pentru ficat s-a găsit imediat un receptor compatibil: un bărbat de 52 de ani din Giurgiu, aflat pe lista de transplant din luna mai 2019. El a intrat pe mâinile reputatului medic Vlad Brașoveanu și a echipei de la Institutul Clinic Fundeni. De asemenea, rinichii vor salva doi tineri la Cluj, unul de 21 de ani, iar celălalt de 26, în timp ce corneea prelevată a ajuns la București, la Spitalul Militar.
Mulțumim pentru gestul de omenie familiei donatorului, fără de care acest adevărat lanț al vieții nu ar fi fost posibil. Mulțumim dr. Andrei Mureșan (kpd) și dr. Adriana Stoicovici – coordonator de transplant, pe umerii cărora a stat greaua misiune de a vorbi cu familia îndurerată, mulțumim tuturor echipelor medicale implicate în acest complex proces. Transplantul înseamnă viață!

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: OPINIE – Polițiștii dau cu subsemnatul în fața celor de la IGPR special veniți de la București. Agresorul polițistului a fost identificat, dar nu a fost prins!

Vasile Dale

Tânăr de 19 ani identificat după ce a furat carburant din mai multe vehicule din Tăuţii Măgherăuş

Redactie

Şofer beat şi drogat, reţinut de poliţie. A lovit două maşini, inclusiv o maşină de şcoală de şoferi

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.