Eveniment

PROTEST: Angajaţii Realitatea online sunt neplătiţi de luni în şir

Câteva zeci de jurnaliști din întreaga țară au redactat și semnat un protest inedit împotriva trustului Realitatea Media, după ce au fost mințiți de conducerea rețelei naționale de site-uri online, concediați și lăsați fără salariile pe ultimele trei luni.

Către Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România

Stimaţi Colegi,Am hotărât să vă trimitem un semnal public privind starea şi condiţia jurnalistului din România, membru al aşa numitei „puteri a statului”, perceput de cetăţean ca fiind în serviciul public.

Suntem de vârste şi condiţii diferite, bărbaţi şi femei cu familii şi obligaţii financiare, toţi profesionişti dornici să muncească din greu şi în mod onest pentru informarea corectă a opiniei publice, adevăratul stăpân al unei prese libere.

Menţionăm că niciunul dintre noi nu am fost angajaţi pe criterii politice sau clientelism, nici nu am fost recrutaţi de patronatul vreunui trust de presă de pe holurile Agenţiei unde cerşeam ajutorul de șomaj.

Fiecare dintre noi are acumulaţi ani de muncă şi experienţă, iar valoarea competenţelor noastre nu este certificată doar prin diplome sau licenţe ci şi prin recunoaştere publică, notorietate şi respectul cititorilor şi/sau al telespectatorilor noştri.

Timp de mai multe luni am trăit un coşmar ca angajaţi la „Realitatea” online, fiind umiliţi şi jigniţi atât de patronat cât mai ales de „şefi” fără competenţe sau vocaţie, personaje agresive numite arbitrar în funcţii de conducere, deşi au suferit condamnări penale.

Ne-am făcut datoria şi am furnizat informaţiile solicitate în targeturile agreate, respectând deontologia jurnalistică şi principiile moralei publice.

Cu toate acestea, am fost atacaţi şi înjosiţi de noua conducere, impunându-ni-se o politică editorială aberantă, lipsită de logică şi abuzivă, iar când ne-am exprimat opiniile ca profesionişti, menţionând că nu este corectă tabloidizarea şi ducerea site-urilor în zona promiscuităţii, ne-au fost blocate salariile sub pretexte false şi jenante.

Am continuat să muncim şi ne-am cerut drepturile cu decenţa jurnalistului a cărui demnitate nu se negociază, iar ca răspuns unii au fost concediaţi abuziv, iar celorlalţi li s-a pus pumnul în gură.

Stimaţi Colegi,

nu ne-am făcut jurnalişti ca să ne fie pusă botniță, nici să ne gudurăm pe la picioarele şefilor vremelnici.

Am ales să fim oameni de presă pentru că noi credem în adevăr şi în nevoia de onestitate în viaţă.

Vă cerem să luaţi atitudine şi să vă alăturaţi protestului nostru în care contestăm aservirea presei unor interese oligarhice şi desfiinţarea demnităţii jurnaliştilor.

06.12.2019

Semnatari:
Carmen Dumitrescu – Teleorman
Mica Svab – Maramureş
Vlad Andrei Manolăchescu – Covasna
Romeo Dorin Crîşmaru – Mehedinţi
Augusta Tesinschii – Sălaj
Adrian Tudor – Tulcea
Raluca Budusan – Sibiu
Maria Mădălina Hârjoghi – Brăila
Claudia Toader – Bacău
Florin Crăciun – Bacău
Dan Bîrjoveanu – Neamț
Vlad Călin Dumitrescu – Prahova
Dan-Cătălin Predescu – Galați
Cristian Lapa – Vaslui
Cătălin Stancu – Vrancea
Horia Sorin Secli – Harghita

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT ÎN BOCICOEL: Trenul regio Sighetu Marmației – Beclean pe Someș a lovit un autoturism

Vasile Dale

EXCLUSIV: IPJ Maramureș are și al doilea adjunct al inspectorului șef pe linie de ordine publică. Vezi cine este

Redactie

DE DORUL PĂRINȚILOR: Un tânăr dintr-un sat de pe Valea Ruscovei şi-a dat foc. Este în stare critică

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult