BREAKING NEWSEvenimentImportant

EXCLUSIV / SPECTACULOS: Umbră ciudată pe cerul Maramureșului! Fenomen extrem de rar în lume, surprins dintr-un elicopter SMURD (FOTO)

Fenomen extrem de rar în lume surprins, la înălțime, deasupra Maramureșului, chiar dintr-un elicopter SMURD aflat în misiune.

Deși nu este vorba despre o manifestare severă, spectacolul vizual este spectaculos, fiind întâlnit destul de rar, au explicat cei de la Furtuni România – Prognoze, avertizări şi analize meteo, cei care au și publicat fotografia realizată de Sebastian Tranca, în 5 decembrie 2019, la ora 09.00.

În fapt, vorbim despre fenomenul Gloria, cunoscut și ca Spectrul Brocken, manifestare ce apare numai în anumite condiții meteorologice. “Este un fenomen optic mai complex, creat de refracția și dispersia luminii atunci când soarele, situat în spatele unui observator uman, îi proiectează umbra pe un nor/ceață, situat mai jos decât poziția acestuia, iar norul respectiv este format din picături de apă cu diametrul de dimensiune situată într-un interval bine precizat”, au explicat specialiștii sursei citate.



Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIVITATE: IMAGINI ȘOCANTE – Tânăr din Remeți pe Someș umilit de 4 tineri la Șomcuta Mare. Au urinat pe el și l-au lovit

Vasile Dale

Tradiţia dusă mai departe de meşterii populari din Maramureş

Redactie

AVERTIZARE: Cod portocaliu de ploi şi vijelii în jumătate de ţară

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult