National

Comunicat din partea IGP cu privire la echiparea poliţiştilor

Urmare a informațiilor apărute în spațiul public privind echiparea polițiștilor din promoțiile școlilor de agenți de poliție din anul 2019, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Promoțiile de agenți de poliție din anul 2019 au fost constituite din 3.191 de absolvenți: 1.594 în promoția septembrie 2019 și 1.597 în promoția noiembrie.

Referitor la promoția noiembrie 2019, aceasta este complet echipată.

În ceea ce privește promoția din septembrie 2019, polițiștii în cauză beneficiază de o ținută adaptată sezonului rece (șapcă de stofă pentru iarnă, impermeabil de ploaie, scurtă exterioară de iarnă – complet modular, pulover, bluză matlasată cu mâneci detașabile, bluzon interior, costum din stofă de iarnă, cămașă bluză cu mânecă lungă, pantaloni din tercot de iarnă pentru bărbați, pantofi de iarnă, fular, ciorapi/dresuri).

În vederea completării ținutei pentru promoția din septembrie pentru sezonul rece, mai este necesară asigurarea cu 1.373 de scurte cu guler din blană naturală, 597 de pantaloni de tercot, 1.472 de perechi de ghete de iarnă și 1.196 de căciuli din blană naturală.

Articolele respective au fost contractate de Inspectoratul General al Poliției Române, urmând ca, din 13 decembrie 2019, să fie distribuite către unitățile la care au fost încadrați absolvenții promoției septembrie, cu excepția a 721 de căciuli din blană naturală pentru bărbați întrucât, în prima parte a anului în curs, a fost anulată procedura de achiziție a acestora, având în vedere cerințele de modificare a modelului uniformei de serviciu a polițiștilor. Pentru a asigura și acest articol de echipament, Inspectoratul General va dispune toate măsurile pentru soluționarea cu celeritate a situației în cauză.

Această stare de fapt a fost generată de cerințele de modificare a modelului uniformei de serviciu a polițiștilor și implicit a actelor normative ce reglementează asigurarea cu echipament a polițiștilor și standardele tehnice de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și de reglementările din domeniul achizițiilor (termene, procedură, contestații).

Referitor la dotarea polițiștilor, facem precizarea că la nivelul structurilor teritoriale se află, în acest moment, 29.600 de spray iritant lacrimogen după ce, în luna noiembrie, au fost distribuite 7.800 de bucăți structurilor care au solicitat, 30.000 de mijloace de imobilizare (cătușe), 15.400 de tomfe și 1.375 de bastoane telescopice.

În acest sens, conducerea Poliției Române a dispus o analiză a tuturor bunurilor deținute la nivelul structurilor teritoriale, pentru ca la intrarea în serviciu să nu existe situații cu polițiști care să nu dețină astfel de mijloace de intervenție.

În ceea ce privește carburantul, revenim cu precizarea că la nivelul Poliției Române nu există această problemă, toate unitățile având asigurat necesarul de carburant pentru misiunile specifice serviciului polițienesc.

Te-ar putea interesa si

Bărbat înjunghiat de 11 ori de colegul de muncă!!! Victima este în comă

Vasile Dale

FOTO – Șapte cetățeni străini, ascunși într-un autocamion încărcat cu baloți de sârmă, depistaţi la PTF Petea

Vasile Dale

MESAJ SFÂȘITOR al iubitei pentru Alin (18 ani). Tânărul s-a sinucis astăzi dimineață după o depresie puternică

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.