Poliţiştii maramureşeni acţionează în această perioadă atât pe drumurile publice cât şi în târguri, centre comerciale sau în fondul forestier pentru prevenirea tăierilor ilegale, furtului, transportului şi comercializării neautorizate a pomilor de Crăciun.

Ieri, între orele 10.00 şi 13.00, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au acţionat pe raza municipiului în sistem integrat împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei. Au fost legitimate 14 persoane şi pentru abaterile constatate au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 5 000 de lei.
La Borşa, poliţiştii de ordine publică au acţionat împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Cluj şi Ocolului Silvic Alpina. Astfel, a fost depistat un bărbat de 33 de ani care a expus spre vânzare cinci pomi de Crăciun nemarcaţi, fără documente legale de provenienţă. Acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii Nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar pomii au fost ridicaţi.

De asemenea, în Pasul Prislop au fost găsiţi abandonaţi 21 de pomi de Crăciun, care au fost ridicaţi şi predaţi în custodie Ocolului Silvic Alpina Borşa.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.