NationalTara Codrului

NOUL POD PESTE SOMEŞ: Podul care leagă Satu Mare de Maramureș, finalizat anul viitor

Execuţia noului pod peste râul Someş, care va face legătura între județele Maramureș și Satu Mare, în dreptul localităților Pomi și Seini, este în grafic. În primăvara anului viitor, constructorul va monta structura metalică a podului propriu-zis, după care se mai toarnă asfaltul, iar investiţia va fi finalizată până la finalul anului 2020. Este, practic, primul pod peste Someș construit după 1989, potrivit PresaSM.

Finanțare de 3,2 milioane de euro

Gabriela Tulbure a declarat pentru PresaSM.ro că valoarea totală a investiției va fi 3,2 milioane de euro.

”Am obținut după un efort considerabil, urmând toți pașii, finanțarea podului peste Someș, în valoare de 3.2 mil. de euro. Este un succes, devenind o punte economică și de mare interes pentru locuitorii zonei, și benefică celor două județe învecinate”, a declarat Gabriela Tulbure.

De ce este important acest pod

Pozitia orașului Seini față de cele trei orașe mari din zonă, respectiv Baia Mare, Satu Mare și Negrești-Oaș, sunt caracteristici care-l clasează ca fiind un nod important. De asemenea, din Seini pornește drumul DJ 109 I care asigură legătura cu drumul național DN 19, ce străbate municipiul Sighetu Marmației și ajunge la granița cu Ucraina. Drumul Național DN1C / E58 asigură legătura cu municipiul Satu Mare și de acolo cu granița cu Ungaria.

Cele mai apropiate poduri peste râul Someș de orașul Seini se află la 18,7 kilometri amonte, podul de pe DJ 193 de la Ardusat, iar în aval la 55.3 kilometri, podul Decebal din Satu Mare, de pe DN19, rezultând că pe o lungime a râului de 74 de kilometri nu este nici un pod. Asta până la finalizarea viitorului pod.

Sursa PresaSM

Te-ar putea interesa si

UMILINȚA UNGARIEI – Refugiați ucraineni în genunchi în fața autorităților maghiari din Csengershima (HU) / Petea (RO). Guvernul român a reușit să schimbe decizia Ungariei

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: TRAGEDIE LA TĂMAIA: Un șofer a murit pe DJ193. Copil de un an rănit la Cărbunar. Accident și la Ocna Șugatag (actualizare)

Vasile Dale

ACCIDENT FEROVIAR: Mașină lovită de trenul Baia Mare – Timişoara (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.