Eveniment

ATENŢIE! Un brăduţ „procurat” ilegal vă poate aduce un dosar penal

Sâmbătă, 21 decembrie, poliţiştii Secția 7 Poliție Rurală Suciu de Sus au fost sesizaţi prin SNUAU 112 că în locul numit Valea Ponorâtei se taie fără drept pomi de Crăciun.

Deplasaţi de urgenţă la faţa locului, poliţiştii au constatat că au fost tăiaţi şi abandonaţi 10 pomi de Crăciun. Verificările efectuate au relevat că bănuit de comiterea faptei este un tânăr de 17 ani, din comuna Coroieni. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub asectul comiterii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

Totodată, poliţiştii au identificat un tânăr de 25 de ani, care a tăiat doi arbori verzi, nemarcaţi, de esenţă molid. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoarea de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat și predat în custodie organelor silvice.

Prins de poliţişti la scurt timp după ce a sustras un telefon mobil

Ieri, 22 decembrie, la ora 13:40, un tânăr de 23 de ani a sesizat Poliţia Municipiului Baia Mare prin SNUAU 112 despre faptul că i-a fost sustras telefonul mobil. Acesta a declarat că în jurul orelor 12:00, în timp ce se deplasa pe bulevardul Republicii din Baia Mare, o persoană necunoscută i-a sustras telefonul mobil din mână, în timpul unei conversații telefonice, fără a întrebuința acte de violenţă, după care a fugit înspre strada Vasile Alecsandri.
În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de ordine publică, la scurt timp a fost identificat un tânăr de 18 ani, din Baia Mare, bănuit de comiterea faptei. Telefonul mobil sustras a fost recuperate şi restituit părţii vătămate.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Tâlhărie soluţionată de poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale

Încă un caz soluţionat cu succes de poliţişti Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare. Un tânăr bănuit de comiterea unei tâlhării, a fost identificat şi este cercetat pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Activităţile de documentare efectuate de poliţişti au relevat că tânărul, de 19 ani, din Baia Mare, a sustras prin violenţă telefonul mobil şi 100 de lei de la un alt tânăr care se deplasa pe strada Vlad Ţepeş din municipiu. Valoarea prejudiciului a fost estimată la suma de 500 lei.
Prejudiciul a fost recuperat aproape în totalitate şi predat părţii vătămate.
Cercetările continuă.

Faptă bună în prag de sărbători

Infractorii nu au şanse să-şi ducă planurile la bun sfârşit atunci când „acţionează“ în preajma unor oameni cu spirit civic, atenţi la binele celorlalţi.

Sâmbătă, 21 decembrie, la sediul Poliţiei municipiului Baia Mare s-a prezentat un bărbat pentru a preda un portofel. În timp ce se afla în staţia Piaţa Izvoare din municipiu, acesta a observat că o persoană necunoscută a sustras portofelul unui bărbat care a urcat într-un autobuz. Nu a rămas indiferent, ci s-a îndreptat spre autor, reuşind să recupereze portofelul.

În portofel se aflau diferite sume de bani, lei şi euro. Poliţiştii au identificat persoana vătămată, un băimărean, i-au predat portofelul şi continuă cercetările pentru identificarea autorului şi tragerea acestuia la răspundere penală.

Te-ar putea interesa si

CONTRACRONOMETRU: Misiune de salvare a salvamontiștilor borșeni. Fetiță de 10 ani dusă la spital (galerie foto/VIDEO)

Vasile Dale

NOUL SEF AL ISU MARAMURES VA FI COLONEL ADRIAN CHICHISAN, ACTUALUL SEF AL ISU SALAJ

Vasile Dale

„E șmecherie, na!” Anchetă de amploare în Maramureș, după ce mai mulți proprietari au încasat ilegal bani de la stat mințind că au cazat refugiați

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.