Eveniment

ÎN DOAR CÂTEVA ZILE: 1385 pacienți au ajuns la UPU Baia Mare

Personalul Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare (SJUBM) a acordat asistență medicală pentru 1385 de pacienți, în perioada 24 decembrie (ora 8:00) – 30 decembrie (ora 8:00) anul curent.

Numărul prezentărilor la UPU a fost atât de mare, încât specialiștii au intervenit, în doar 12 ore și pentru 185 de pacienți. De exemplu, în 27 decembrie, de la ora 8:00 la ora 20:00 – 185 pacienți, situația fiind similară și în 26, respectiv 27 decembrie, în același interval orar, echipa de gardă consultând câte 160 de pacienți.
Majoritatea persoanelor care au solicitat ajutorul specialiștilor au ajuns la urgență cu mijloace proprii, un număr de 389 fiind aduși de echipajele Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ), respectiv Serviciul Mobil de Urgențe, Reanimare și Descarcerare (SMURD).
Categoria de vârstă predominantă a pacienților UPU din perioada menționată a fost între 17 și 65 de ani, mai precis 700 de pacienți.
411 copii (0-16 ani) au beneficiat de serviciile specialiștilor, 107 dintre aceștia prezentând temperatură mai mare sau egală cu 38 grade Celsius.

Referitor la gradul de urgență, menționăm că 38 de pacienți au fost încadrați la cod roșu, 277 cod galben, 511 cod verde, iar restul cod albastru și alb. 249 de bolnavi au necesitat internare.



“Din totalul pacienților, aproximativ 30% au necesitat asistență medicală imediată, majoritatea dintre aceștia rămânând internați în cadrul spitalului nostru (249) sau îndrumați către alte unități medicale. Cel mai mare procent al pacienților care s-au prezentat în UPU nu au constituit urgență, fiind lăsați la domiciliu cu recomandări de tratament, aceste cazuri putând fi rezolvate la nivelul cabinetelor de medicină de familie”, a precizat dr. Dan Roman, medic șef UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Te-ar putea interesa si

COVID-19: Zeci de medici și asistente din Bistrița și Năsăud tratat câteva zile fără protecție specială o pacientă infectată: vânzător de baticuri prin Borşa

Vasile Dale

EXCLUSIV: Cunoscut dezvoltator imobiliar din Baia Mare prins beat la volan. 0,53 în etilotest, refuz repetat de recoltare de probe biologice

Vasile Dale

FOCAR DE INFECŢIE LA MÂNĂU: Animale îngropate în câmp şi dejecţii la porţile oamenilor. O fermă de porci funcţionează fără avize. Autorităţile recunosc acest lucru

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult