Un accident rutier s-a petrecut în această dimineaţă pe drumul dintre Satulung şi Finteuşu Mic. Din cauza şoselei acoperite cu zăpadă un şofer a pierdut controlul volanului maşinii pe care a conducea, a părăsit carosabilul şi a ajuns pe câmp cu roţile în sus.

Noroc că nimeni nu a fost rănit, proprietarul maşinii alegându-se doar cu pagube materiale.

Coliziune în Baia Mare

Ieri dimineaţă, la ora 08.45 poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit pentru soluţionarea unui accident de circulaţie produs pe raza municipiului. Un băimărean de 30 de ani, care conducea un autoturism pe strada Vasile Lucaciu, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus. Ambii conducători au fost testaţi cu aparatul etiltest şi nu se aflau sub influenţa alcoolului. Şoferul din autoturismul care a pătruns pe sensul opus a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital.

Un alt accident s-a produs ieri după-amiaza, în jurul orei 15.00. Verificările poliţiştilor au relevat că un bărbat de 43 de ani, care conducea un autoturism pe direcţia Dragomireşti – Săliştea de Sus, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă regulamentar. În urma impactului, şoferul autoutilitarei şi o pasageră au suferit leziuni corporale şi au fost transportaţi la spital. Şoferii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa alcoolului.

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

500 de sancţiuni aplicate de poliţişti în ultima săptămână

În perioada 31 decembrie – 05 ianuarie, poliţiştii maramureşeni au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 12 acțiuni și s-a intervenit la 321 de evenimente, cele mai multe sesizate prin 112.

În urma activităților desfăşurate au fost identificate 12 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a şapte persoane, au fost găsite cinci persoane reclamate dispărute şi a fost depistată o persoană urmărită naţional.
De asemenea poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la comiterea a 95 de infracţiuni, cele mai multe contra persoanei şi contra patrimoniului.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor maramureşeni. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate opt infracțiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reținute 54 de permise de conducere și au fost retrase zece certificate de înmatriculare. Totodată, poliţiştii rutieri au intervenit în această perioadă la 18 accidente de circulaţie produse pe raza judeţului.
Pentru neregulile constatate în această perioadă, polițiștii au aplicat 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 320.000 de lei.

Acţiunile poliţiştilor pentru siguranţa cetăţenilor continuă. Recomandăm cetăţenilor care se vor deplasa cu autoturismele să se informeze cu privire la starea drumurilor, să-şi echipeze autoturismele corespunzător şi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic.

Acţiune pentru depistarea persoanelor care conduc în stare de ebrietate sau sub influenţa alcoolului

Duminică, 05 ianuarie, poliţiştii Serviciului Rutier au organizat o acţiune pe drumurile publice pentru depistarea persoanelor care conduc cu viteză excesivă sau în stare de ebrietate.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au oprit pentru verificări 79 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 64 000 de lei.
Totodată, ca măsură complementară, poliţiştii au dispus reţinerea a 13 permise de conducere.

loading...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.