EvenimentMaramuresul Istoric

APEL FALS LA SIGHET: Un băiat de 10 ani a alertat poliţia că este victima unei violenţe. Educatoarea şi părinţii amendaţi

Azi, 15 ianuarie, la ora 10.03, un băiat a alertat poliţia, prin numărul unic apeluri de urgenţă 112, că a fost sechestrat pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei. Apelantul striga după ajutor, precizând că cineva îl omoară, apoi a închis telefonul. Imediat poliţiştii din municipiu au format echipe de căutare şi au demarat de urgenţă activităţile specifice pentru găsirea şi salvarea băiatului.

Poliţiştii l-au căutat pe băiat în mai multe zone de pe raza municipiului.

După mai multe încercări de apelare a numărului de telefon de pe care s-a efectuat apelul la 112, nereuşite datorită faptului că telefonul părea închis, la un moment dat telefonul a sunat, însă persoana care a răspuns nu a rostit nici un cuvânt. Întrucât se auzea gălăgie, poliţiştii au concluzionat că este posibil ca apelantul să se afle în incinta unei unităţi de învăţământ sau într-un local public.

În mai puţin de două ore poliţiştii l-au găsit pe băiat. Acesta se afla în siguranţă, la unitatea şcolară unde studiază, poliţiştii stabilind că fapta relatată prin apelul de urgenţă nu există. Totodată, s-a stabilit că după ce a efectuat apelul în timpul pauzei, elevul şi-a setat telefonul pe mod avion şi nu a mai putut fi contactat.
Băiatul, în vârstă de 10 ani, mama acestuia precum şi învăţătoarea copilului au fost conduşi la sediul poliţiei. Conform prevederilor O.UG. 34/2008 actualizată şi Legii nr. 61/1991, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, una în valoare de 2000 părinţilor şi una în valoare de 200 de lei învăţătoarei.

Sunaţi întotdeauna la 112 doar în caz de urgenţă! Nu apelaţi 112 pentru a face glume sau farse! Poliţiştii angrenaţi în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeaşi care trebuie să intervină pentru soluţionarea cazurilor reale sesizate! De asemenea, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 1500 şi 5000 de lei.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Un autobuz a luat foc la Sighetu Marmaţiei. Calatorii au reusit să coboare

Redactie

FOTO – Carambol la ieșirea din Baia Mare. O persoană rănită

Vasile Dale

A FOST ARESTAT PREVENTIV: Un şofer din Valea Chioarului beat criţă, implicat într-un accident pe DN 1C. Accident și în Baia Mare (foto)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.