BREAKING NEWSRecomandate

EXCLUSIV: SONDAJ – Băimărenii nu mai au încredere în politicienii care nu își onorează promisiunile electorale

Băimărenii nu mai cred în promisiuni electorale neonorate. Acest aspect este relevat de rezultatele celui mai recent sondaj de opinie realizat în municipiul Baia Mare. Sondajul a fost realizat cu privire la opțiunile electorale ale băimărenilor cu privire la alegerile locale organizate în vara acestui an.

Băimărenii nu mai doresc să fie mințiți sau purtați cu zăhărelul când vine vorba despre promisiunile electorale. Mai ales că în perioada campaniei electorale și înaintea acesteia, majoritatea politicienilor vin în fața alegătorilor cu anumite proiecte de care uită odată ce câștigă funcțiile pentru care candidează. 

Cel mai recent sondaj de opinie arată faptul că băimărenii deși recunosc notorietatea unui candidat, la capitolul încrederea procentele acordate sunt mult mai mici. Concret, actualul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a obținut un procent de 78% la notorietate, în preferințele băimărenilor, dar când vine vorba de încredere, procentul scade drastic cu peste 30%, edilul înregistrând doar 45%. 

La încredere pare să sufere și Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății. Potrivit sondajului, actualul director al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare are o notorietate de 21% în rândul băimărenilor, și un procent de încredere de 15%. De procente similare la ambele capitole se bucură posibilii candidați care nu sunt înregimentați politic. De aici se poate deduce și faptul că un carnet de partid scade din șansele de câștig la fotoliul de primar. 

Sondajul mai relevă un alt aspect interesant la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, ați vota pentru un nou primar?”, 30% dintre băimărenii intervievați au răspuns „DA” și 32% „NU”, procentele fiind foarte apropiate.

Este cât se poate de clar faptul că băimărenii își doresc ca interesele lor să fie reprezentate de către oameni cu onoare, care nu mint. Cel mai probabil, ei mizează pe sloganul „Fără mincinoși în primărie!”

Te-ar putea interesa si

EVENIMENT RUTIER GRAV: Maşină din Maramureş, implicată într-un accident în Bihor, soldat cu trei victime (FOTO)

Vasile Dale

MISIUNE EMOŢIONANTĂ LA SEINI: O barză cu aripa fracturată, salvată de poliţişti

Redactie

VIDEO: Salvamontiştii, puşi pe drumuri sub Creasta Cocoşului de un cioban… beat

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.