BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV FOTO/VIDEO / ACTUALIZARE: Ninge abundent în Maramureș: Trafic îngreunat pe DN18 pe Gutâi și Hera. TIR blocat, utilajele de deszăpezire se plimbă, dar nu aruncă material antiderapant

În sfârșit iarna a venit și în Maramureș. Ninge de câteva ore bune în județ iar traficul rutier în pasul Gutâi dar și în Pasul Hera de pe drumul național 18 a devenit un coșmar pentru șoferi.

Un cititor al site-urilor noastre ne-a trimis imagini video surprinse în pasul Hera (DN18) între Rona de Sus și Petrova. Partea carosabilă este acoperită de un strat consistent de zăpadă dar materialul antiderapant lipsește cu desăvârșire.

Cititorul nostru a surprins în imaginile video un utilaj de deszăpezire care pur și simplu se plimbă pe DN18 fără a împrăștia material antiderapant.

În aceeași zonă un autotren a rămas înțepenit la urcarea în pasul Hera, blocând un sens de mers.

A nins și în Stațiunea Izvoare din Maramureș, Peisajul este unul de vis. Marius Goja, cititorul nostru ne-a trimis imagini video și fotografii de la fața locului.

Actualizare – Circulație rutieră în condiții de iarnă

Vremea s-a răcit la munte, iar în rest a fost mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. S-au semnalat, temporar, precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Cantitatea maximă de apă înregistrată a fost 5 l/mp, la Cavnic.

Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări temporare ziua de până la 47 km/h, la Târgu .Lăpuș, iar în zona montană înalta de până la 76 km/h, la Vf. Iezer, unde a spulberat zăpadă. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Ocna Șugatag și Cavnic -3 grade.

Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale are depus un strat de zăpadă frământată pe DN18, Dealul Hera, între km 84 și km 94, cu grosimea de până la 1 cm, în Pasul Prislop între km 120 și km 150, măsoară până la 1 cm, iar între km 156 și km 180 grosimea măsoară între 1 și 2 cm.

Celelalte sectoare de drumuri naționale au carosabilul curat și umed, respectiv curat și parțial umed în zona de ses. S-a acționat cu 30 autoutilaje și s-au răspândit 255,5 tone de material antiderapant pe DN1C, centură de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C, DN18B. Ninge la Borșa. Ninge slab la Sighetu Marmației, Petrova și Târgu Lăpuș.

Drumurile județene au carosabilul curat și umed. S-a acționat cu 21 utilaje și împrăștiat 452 tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit, vizibilitatea în trafic este bună, vântul suflă liniștit, cu intensificări temporare pe crește. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost variabile, nu au fost înregistrate probleme.

Temperaturile pozitive au contribuit la topirea podurilor de gheață de pe cursurile de apă. Gheață este prezența la malurile râurilor Cavnic, Mara, Iza, Ruscova, Vaser, Vișeu și Tisa. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară: până la 11 cm în Baia Borșa, 7 cm pe Valea Vaserului, 6 cm la Moisei, Strâmtura și Leordina, 5 cm în Pasul Gutâi, 4 cm la Luhei și Vf Iezer, 3 cm în Poiana Borșa, Sighetu Marmației,Ocna Șugatag și Cavnic, 2 cm la Baiut, Firiza, Blidari, Suciu de Sus, Groșii Țibleșului, Coroieni, Valea Vișeului.

Valori ale temperaturii aerului la această ora: -9 grade la Vf. Iezer, -5 grade în Pasul Prislop, -3 grade în Pasul Gutâi și la Cavnic, -2 grade la Borșa, Ocna Șugatag, -1 grad la Vișeu de Sus, 0 grade la Târgu Lăpuș și Sighetu Marmației, 1 grad în Baia Sprie, la Seini, Șomcuța Mare, 2 grade în Baia Mare și la Târgu Lăpuș.

Vremea va fi ușor astăzi în județ mai caldă decât normalul termic al perioadei.

Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse la munte va ninge, iar local în rest vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări temporare, iar pe crestele montane va viscoli sau spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, iar cele minime între -3 și 0 grade.

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Accident produs pe fondul consumului de alcool pe DN 18, vitezomanii la control la Ocna Şugatag

Redactie

CA-N FILME: Două familii din Țicău s-au bătut pe ritmuri de manele. Au intervenit trupele speciale ale S.A.S. (actualizare)

Vasile Dale

FOTO, VIDEO: Şmecher în trafic? Pericol public!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.