Eveniment

CICÂRLĂU: Conducea cu o viteză de peste 100 km/h în localitate în timp ce avea permisul suspendat

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri care au acţionat pe D.N.1C au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unei autoutilitare conduse pe raza localităţii Cicârlău, după ce aparatura radar a înregistrat vehiculul cu o viteză de 102 km/h.
La volan a fost identificat un bărbat de 40 de ani din Seini, care le-a declarat poliţiştilor că nu are asupra s-a documentele prevăzute de lege. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul avea dreptul de conducere suspendat până la data de 27 februarie a.c.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

Acţiuni ai poliţiştilor rutieri în Baia Mare, Tg. Lăpuş, Vişeu de Sus şi Fărcaşa

Având în vedere evenimentele rutiere cu consecinţe grave produse în luna ianuarie a.c. pe raza judeţului, precum şi condiţiile meteo preconizate pentru weekend, polițiștii rutieri maramureșeni au organizat, în perioada 31 ianuarie – 02 februarie, mai multe acțiuni cu caracter preventiv, scopul principal fiind informarea participanţilor la traficul rutier cu privire la principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave.
Acțiunile au avut loc în municipiul Baia Mare, la Târgu Lăpuș și Vișeu de Sus, precum și pe raza Secției 3 Poliție Rurală Fărcașa.

Au fost oprite aproape 100 de autovehicule iar conducătorii acestora au fost informați cu privire la obligaţiile legale referitoare la echiparea autovehiculelor pentru circulaţia pe timp de iarnă, obligaţiile cu privire la respectarea limitelor legale de viteză, a păstrării unei distanțe corespunzătoare față de autovehiculul din față precum şi cu privire la adoptarea unei conduite corespunzătoare pentru prevenirea implicării în accidente rutiere.
Tot cu ocazia desfășurării acțiunilor, polițiștii au avut în vedere la oprirea autovehiculelor ca ocupanții autovehiculului să fie transportați în siguranță, să poarte centurile de siguranță iar minorii să fie transportați în dispozitive de retenție omologate.

Peste 30 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, în două cazuri fiind constatate infracțiuni și întocmite dosare penale.
Polițiștii rutieri maramureșeni vor derula periodic astfel de activități preventive, în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră în rândul tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier.

Poliţiştii din Vişeu de Sus au reţinut un bărbat care a comis mai multe infracţiuni rutiere

În baza probatoriului administrat, poliţiştii oraşului Vişeu de Sus au dispus ieri, 02 februarie, reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat care a comis mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. În cursul zilei de azi, acesta va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
În fapt, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.15, un echipaj de poliţie care desfăşura activităţi, a oprit un autoturism condus pe strada Mierlei din oraş. La volan a fost identificat un bărbat de 40 de ani din Vişeu de Sus.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l în aerul expirat. Conform procedurilor legale, bărbatul a fost condus la spital, însă a refuzat recoltarea probelor de sânge. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu avea drept de a conduce pe drumurile publice, întrucât la data de 23 ianuarie a.c. i-a fost reţinut permisul de conducere şi a fost întocmit dosar penal după ce a fost depistat conducând în stare de ebrietate şi a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

Ulterior, în jurul orei 10.00, bărbatul a fost din nou surprins de poliţişti conducând pe drumurile publice. De această dată a refuzat şi testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe de sânge.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Duminică, acţiune de amploare pentru depistarea vitezomanilor

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi trafic şi conducerea cu viteză excesivă au condus la producerea mai multor accidente în cursul anului trecut.
Ieri, în data de 02.02.2020, poliţiştii Serviciul Rutier Maramureș au fost din nou cu ochii pe vitezomani. Aceştia au organizat o acţiune în cooperare cu colegii lor din cadrul Biroului Rutier Sighetu Marmaţiei și Secției 6 Poliție Rurală Sarasău.

Folosind aparatura radar din dotare, poliţiştii au avut scopul de a preveni producerea accidentelor şi de a-i depista pe conducătorii de vehicule care nu respectă regimul legal de viteză. În doar câteva ore, poliţiştii au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 38.000 de lei.
De asemenea ca măsură complementară s-a dispus reţinerea a 11 permise de conducere, pentru viteză excesivă şi depăşire neregulamentară.

La această oră în Pasul Prislop ninge, iar circulaţia pe DN18 se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Le reamintim conducătorilor auto că este important să adapteze viteza la condiţiile de drum şi trafic, să păstreze distanţa de siguranţă, să se asigure temeinic la efectuarea manevrelor şi să respecte indicaţiile poliţiştilor!
Depăşirile pot deveni riscante în condiţiile unei vizibilităţi diminuate!
De asemenea, nu uitaţi de echiparea corespunzătoare a autovehiculului!
Prudenţa, atenţia şi asigurarea corespunzătoare vă pot feri de incidente!

Te-ar putea interesa si

ALCOOLEMII RECORD PE DRUMURILE DIN JUDEŢ: Un bărbat şi o femeie, la volan cu peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat

Vasile Dale

NE ARD MUNTII: VF TOROIAGA DIN BAIA BORSA CUPRINS DE FLACARI. INTERVIN POMPIERII MILITARI SI CIVILI. 30 hectare de pădure alpină afectate de incendiu (GALERIE FOTO, VIDEO – ACTUALIZARE2)

Vasile Dale

INTENȚIONAU SĂ AJUNGĂ ÎN SPAȚIUL SCHENGEN: Doi bărbaţi din Bangladesh, opriți la frontiera de nord a țării

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.