Recomandate

FOTO / VIDEO: Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă

Vremea s-a răcit față de zilele precedente. Cerul a fost mai mult noros și pe arii extinse au căzut ploi și cu caracter de aversă, iar izolat s-au semnalat lapoviță și ninsoare. În zona montană înalta a nins. Pe arii restrânse cantitățile de apă au depășit 20 l/mp.

Cantitatea maximă de apă înregistrată a fost de 28.8 l/mp, la Baia Mare. Vântul a suflat slab la moderat, cu unele intensificări, în Baia Mare de până la 36 km/h, iar în zona montană înalta de până la 50 km/h, la Vf. Iezer.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. A nins în zona de munte, strat proaspăt de zăpadă care măsoară în afară părții carosabile aproximativ 20 de cm.

Pasul Gutâi

A nins viscolit la primele ore ale dimineții în Pasul Gutâi. S-a acționat cu utilaje și material antiderapant. Vântul a prezentat viteze de până la 40 km/h în Pasul Gutâi. Stratul de zăpadă frământată depus pe carosabilul DN18 măsură până la 2 cm. Vizibilitatea este redusă în trafic, sub 150 de metri, în Pasul Gutâi, între km 20 și km 30.

Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe carosabil pe DN 18 și DN17C la Vișeu de Sus, respectiv pe DN18, în Pasul Prislop între km 160 și km 180. Celelalte sectoare de drumuri naționale au carosabilul curat și umed.

https://www.facebook.com/100044749361189/videos/131400431694935/?id=100044749361189

Fulguieste la Vișeu de Sus și pe Dealul Pietriș, ninge la Borșa. Plouă slab în zona Baia Mare. S-a acționat cu 18 utilaje și răspândit 264 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și umed. S-a intervenit cu 22 de utilaje și împrăștiat 603 tone de material antiderapant. Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost variabile. Nu sunt atinse cote de atenție pe niciun curs de apă în județ.

Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță. Stratul de zăpadă măsoară: 19 cm la Vf. Iezer, 8 cm la Baiut, 4 cm în Pasul Gutâi și la Cavnic, 2 cm pe Valea Vaserului, la Șieu, Luhei, Baia Borșa, 1 cm în Poiana Borșa, Moisei, Leordina, Ocna Șugatag și Suciu de Jos. Valori ale temperaturii aerului la această ora: -8 grade la Vf. iezer, -3 grade în Pasul Prislop, -1 grad la Borșa, Cavnic și Pasul Gutâi, 1 grad la Vișeu de Sus, Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș, 2 grade la Ocna Șugatag, 4 grade în Baia Sprie, Baia Mare, Seini, Șomcuța Mare. Vremea va continuă să se răcească astăzi în județ.

Va fi variabil, temporar noros în cursul zilei, când local la munte și pe arii restrânse în rest vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Izolat, la munte, cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp. Se va depune strat nou de zăpadă, mai ales în zona montană.

Vântul va prezența intensificări temporare îndeosebi în cursul zilei, cu viteze de până la 55-60 km/h, iar pe crestele montane cu viteze la rafală care vor depăși 120 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 3 grade, iar cele minime între -11 și -8 grade.

CJSU recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv, să își adapteze viteză la condițiile din trafic și de pe carosabil, dar și cele meteorologice, să folosească luminile de întâlnire și pe cele de ceață, să utilizeze frână de motor pentru reducerea vitezei, să păstreze o distanță care să le permite oprirea autovehiculelor în siguranță.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV LIVE VIDEO: SE FURĂ TOT ÎN BAIA MARE – Doi tineri au furat o cameră de supraveghere amplasată pe un bloc – actualizare

Vasile Dale

EXCLUSIV: Director de instituție publică vaccinat împotriva COVID-19, depistat pozitiv și internat la Spitalul de Infecțioase din Baia Mare

Vasile Dale

IARNA S-A INSTALAT LA MUNTE: A nins în Munții Maramureșului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.