Şoferii care nu au pus în pericol siguranţa, nu au fost sancţionaţi. În schimb, cei care s-au grăbit şi au apăsat prea tare pedala de acceleraţie, au plătit amenzi în valoare de aproximativ 9 000 de lei. Practic, au fost oprite pentru verificări 87 de autovehicule şi au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale.
Acţiunea a fost organizată de poliţiştii din Şomcuta Mare, ieri, 10 februarie, în contextul în care viteza excesivă rămâne unul dintre principalii factori care contribuie la producerea accidentelor rutiere.
Astfel, încălcarea prevederilor legale, în special a celor referitoare la limita legală de viteză, a impus aplicarea a 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 9 000 de lei. De asemenea, a fost reţinut un certificat de înmatriculare.
Nu uitaţi! Viteza excesivă vă poate transforma în victime: pe dumneavoastră, pe cei dragi, sau pe cei care circulă regulamentar! Controlul volanului, al pedalei de acceleraţie, dar şi gestionarea timpului depinde de noi! Să nu recuperăm timpul pierdut apăsând prea tare pedala de acceleraţie! Mai bine ajungem la destinaţie mai târziu, dar în siguranţă!

Șoferi depistați fără permis și cu alcool la volan, cercetați penal de polițiști

Acţiunile poliţiştilor rutieri au continuat şi la începutul acestei săptămâni. Poliţiştii au vrut în primul rând să se asigure că participanţii la trafic vor ajunge în siguranţă la domiciliu şi totodată să-i descurajeze pe cei care urcă la volan în stare de ebrietate sau fără a deţine permise de conducere.
Astfel că ieri, 10 februarie, s-au reluat controalele pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ. Acţiunile, cu caracter preventiv, au luat o formă din sfera penalului pentru patru maramureşeni care au condus fie fără a avea drept de a conduce fie sub influența băuturilor alcoolice.
Un echipaj de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare a oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani din Baia Sprie. Verificările efectuate au relevat că acesta avea dreptul de a conduce anulat, iar valabilitatea numerelor de circulaţie provizorii erau expirate.
Pe raza comunei Petrova a fost depistat un tânăr de 33 de ani, din Bistra, care conducea un autoturism chiar dacă nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Pe raza oraşului Ulmeni a fost oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat domiciliat în municipiul Arad. Întrucât acesta a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere, poliţiştii au efectuat verificări care au relevat că de fapt permisul lui de conducere era reţinut.
O altă persoană, care a comis infracţiuni rutiere, a fost implicată în producerea unui accident de circulaţie pe strada Carpaţi din Vişeu de Sus. La faţa locului poliţiştii au constatat că un bărbat de 49 de ani, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a ajuns cu autoturismul în gardul unui imobil. Trei pasageri au suferit leziuni în urma impactului şi au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale.
Verificările poliţiştilor au relevat faptul că bărbatul care a condus autovehiculul avea permisul de conducere cu restricții – suspendat, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoarea de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital, acesta a refuzat recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.